sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Detalii despre înscrierea la grădiniță pentru anul școlar 2018-2019, la Arad

  de Special Arad | 3 mai 2018, 10:23 PM | Educaţie

  0

  (foto: sfatulparintilor.ro)

  Înscrierile copiilor nou-veniţi se va derula începând cu 21 mai, iar reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul școlar 2018-2019 va începe pe 7 mai 2018, anunță Inspectoratul Școlar Județean.

  Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ preșcolar şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă. Totodată, programul va fi afişat pe site-ul instituţiilor, precum şi pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Arad.

  După finalizarea procesului de reînscriere, locurile libere vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copiii de 5 ani), grupa mijlocie (copiii de 4 ani) şi grupa mică (copiii de 3 ani). În baza H.G. 1252/2012 și în limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani.

  În cazul în care într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice. Criteriile generale de departajare sunt următoarele:
  •  existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi
  •  existenţa unui act care dovedeşte că este orfan de un singur părinte
  •  existența unui frate/surori înmatriculat/înmatriculate în grădiniţa respectivă
  •  existenţa unui certificat medical care dovedeşte că minorul are un grad de handicap.

  Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar. Acestea nu pot fi discriminatorii şi nu pot include liste de preînscrieri. Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

  Conducerea unităţilor de învăţământ preşcolar trebuie să afişeze la vedere, informaţii despre numărul copiilor care pot fi înregistraţi, criteriile generale şi specifice şi numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic, în perioada stabilită, din totalul disponibil. De asemenea, unităţile particulare de învăţământ preşcolar au şi obligaţia de a afişa statutul acestora, adică dacă sunt autorizate să funcţioneze provizoriu sau sunt acreditate de Agenţia pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.