joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Despre prevenirea violenței în familie: „Nu îți retrage plângerea, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!”

  de Special Arad | 24 mai 2022, 7:27 PM | Știri Arad

  0

  Cea de-a doua zi a evenimentului național ”Săptămâna Prevenirii Criminalității” a fost dedicată prevenirii violenței în familie – fenomen complex și accentuat de perioada pandemică, având consecințe atât în plan individual și familial, cât și la nivel comunitar și al societății în ansamblu.

  În acest context, polițiștii arădeni intensificat activitățile de informare în special a categoriilor vulnerabile, discutând despre modurile în care trebuie să acționeze în cazul în care se află în situații de risc, instituțiile abilitate pentru a interveni în astfel de situații, măsurile ce pot fi luate față de agresor.

  Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți ai Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Copilului Arad au desfășurat astăzi 24 mai a.c. o activitate educativ-preventivă la Liceul Teoritic din localitatea Cermei unde au transmis mesaje privind prevenirea violenței domestice și au oferit materiale cu recomandări preventive.

   

  Dacă eşti victima violenţei domestice:

  – depune o plângere la unitatea de poliţie de care aparţii!

  – prezintă-te la Serviciul de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal!

  – în cazul în care sunt implicaţi copii, adresează-te Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului!

  – cere ajutorul instituțiilor și organizaţiilor care oferă sprijin, consiliere şi adăpost (poţi afla datele de contact ale acestora de la preot, poliţist, asistent social)!

  – NU ÎŢI RETRAGE PLÂNGEREA, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.