vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 20 tone de deşeuri textile, oprite la P.T.F. Nădlac II

  de Special Arad | 24 mai 2023, 11:37 AM | Știri Arad

  0

  (foto: arhivă)

  Comunicat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au efectuat controlul, la intrarea în ţară, a unui mijloc de transport încărcat cu peste 20 de tone de deșeuri, constând în textile.

  Autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijlocului de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transportului.

  În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pentru un automarfar condus de un cetățean român. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din textile, de la societăți comerciale din Austria, pentru firme din România.

  Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

  În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 20.764 kg de deșeuri  constând în textile, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

  În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijlocul de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.