miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Peste 37 de tone de deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, dar și îmbrăcăminte, jucării și covoare, oprite la frontiera Nădlac II

  de Ioana Costaș | 28 aprilie 2023, 3:06 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au efectuat controlul la intrarea în ţară, asupra a două mijloace de transport încărcate cu peste 37 de tone de deșeuri constând în îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase. Șoferii nu au putut prezenta documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse, astfel că celor două camioane nu le-a fost permis accesul pe teritoriul României.

  „În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către doi cetățeni români. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase, de la diferite societăți comerciale din Germania și Franța pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 37.536 kg de deșeuri constând în îmbrăcăminte, jucării, covoare, trolere, produse ornamentale și deșeuri provenite din vehicule scoase din uz, fără lichide sau alte componernte periculoase pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru mijloacele de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare”, a anunțat Poliția de Frontieră.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.