duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Transport de deșeuri neferoase, întors din drum la PTF Nădlac II

  de Ioana Costaș | 26 iulie 2023, 12:19 PM | Știri Arad

  0

  foto: Poliția de Frontieră

  Un transport de peste 23 de tone de deșeuri neferoase a fost oprit la PTF Nădlac II, înainte de a intra în România, de poliţiştii de frontieră și de lucrători ai Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. Şoferul camionului nu a putut prezenta documentele necesare importului „conform prevederilor legale în vigoare şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate”.

  „Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, au efectuat în data de 25 iulie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean polonez. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, metale neferoase de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.980 de kg de deșeuri, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

  Citește și: Peste 43 de tone de deșeuri expediate din Italia și Austria, oprite la frontiera Nădlac II

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.