vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Descinderi DNA! Dosarul „Samariteanul” aruncă în aer Penitenciarul Arad! Zeci de gardieni, cu pensii de mii de euro de la statul român, lăsați să plece la „căpșuni” că nu le „put” picioarele…

  de Alin Olteanu | 17 octombrie 2018, 6:42 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Pentru că nu puteam să punem subiectul acestui articol mai presus de vacile si măgarul care au vizitat Aradul lui Falcă noaptea trecută (deși tot despre același gen de „animale”  o să vorbim în continuare…) nu postăm aceste rânduri ca „știre a zilei”. O să o facem mâine!…

  Deci: descinderi ale procurorilor DNA astăzi în Timișoara și în Arad, mai precis la Penitenciarul Arad, Spitalul Militar Timișoara și locuința unui doctor, acolo unde, datorită unor investigatori sub acoperire și nu numai, s-a descoperit… nedescoperitul de până azi.

  Un doctor, pe numele său de „cod” (cică așa vorbeau gardienii) „Samariteanul”, mai precis șeful de secție de la Spitalul Militar Timișoara, medicul Eugen Silviu Poșiar,  a fost ridicat, miercuri, de ofiţerii DGA şi procurorii DNA, după ce a primit 500 de euro mită de la un investigator sub acoperire căruia i-a promis că va rezolva un dosar de pensionare de cadru militar.

  Medicul primise recent suma de 500 de euro de la un investigator sub acoperire căruia i-a promis că va interveni pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de pensionare, iar miercuri anchetatorii l-au ridicat pentru a fi audiat la sediul DNA Timişoara.

  În urma percheziţiilor, în locuinţa medicului, procurorii au găsit peste 180.000 de euro, mai multe monede din aur şi o sumă însemnată în lei.

  Doctorul, care este. cum spuneam, șef al Secției de Medicină Internă în cadrul Spitalului Militar din Timișoara, este acuzat că a luat mită pentru a rezolva un dosar de pensionare. Însă, acest dosar nu este singurul în discuție… fiind vorba de fapt despre zeci de dosare, al căror beneficiari sunt… zeci de gardieni de la Penitenciarul Arad!

  Medicul a fost dus la audieri la sediul DNA Timisoara și, mai mult ca sigur, va da „seamă” pentru câte dosare de pensionare medicală a făcut în ultimii ani, în urma cărora beneficiarii – unii dintr ei „tablagii” – la doar 40 de ani și ceva, au pensii de peste 1000 de euro pe lună, chiar dacă vor merge la cules de căpșuni în Spania, iar noi stăm să muncim aici pe salariul minim pe economie!

  Nu în ultimul rând – și știm ce spunem! – la această oră nu se simte prea bine nici Dan Halcin, șeful Penitenciarului Arad, cel care se afla în procedura de pensionare. Dar, o să revenim și cu asta!

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.