duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Deputatul Bîlcea cere renunțarea la supraimpozitarea contractelor part-time

  de - | 6 februarie 2023, 12:23 PM | Comunicate contra cost

  0

  Pierderea locurilor de muncă și munca la negru sunt efectele previzibile ale supraimpozitării contractelor part-time, consideră deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

  „Am votat împotriva supraimpozitării contractelor part-time pentru că am anticipat efectele negative. De asemenea, am adresat o interpelare la adresa ministrului de finanțe în care am cerut eliminarea acestei prevederi după emiterea ordonanței de urgență. Am înțeles că se dorea limitarea muncii la negru dar efectele produse au fost de fapt contrare. Prin astfel de decizii, îi penalizăm de fapt pe cei care respectă regulile. Cifrele arată că prin creșterea taxelor pe muncă impuse românilor care lucrau 2 sau 4 ore a fost cauzată dispariția netă a zeci de mii de contracte de muncă. Noi considerăm că trebuie redusă presiunea fiscală pusă pe mediul de afaceri. Scăderea taxării muncii poate fi realizată concomitent cu creșterea numărului de angajați din economia reală. Consider că trebuie să revizuim această măsură, să renunțăm la suprataxarea contractelor part-time și să luăm în general măsuri realiste, care ajută economia, nu conduc la desființarea locurilor de muncă. Aștept din partea ministrului de finanțe Adrian Câciu soluții concrete”, a declarat deputatul PNL Arad, Sergiu Bîlcea.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.