Demisia lui MRU: începutul sfârșitului pentru Gheorghe Falcă?

  de Alin Olteanu | 26 septembrie 2016, 7:01 PM | Culise | Topic special

  2

  Jurnaliști de la portalul breakingnews24.ro lansează un scenariu pe care nu-l putem lăsa să rămână necunoscut arădenilor, mai ales deoarece aceștia lansează informația că demisia directorului SIE Mihai Răzvan Ungureanu este cauzată (și) de relația cu primarul Gheorghe Falcă. Aceiași jurnaliști susțin că Ungureanu a demisionat astăzi de la şefia SIE din cauză că mâine, CSAT urma să declanşeze procedura de demitere a sa din funcţie.

  Publicația amintită susține că se pregătea demiterea lui MRU din fruntea SIE, după ce Laura Codruţa Kovesi a acuzat Serviciul de tăinuirea unor ilegalităţi.

  Însă, ceea ce ne „doare” pe noi, este că jurnaliștii din București lansează următoarea ipoteză: în ultima perioadă s-a resimţit puternic intervenţia lui Mihai Răzvan Ungureanu în politica internă a PNL, liberalii spunând că şeful SIE încearcă să îl impună pe Gheorghe Falcă în partid ca favorit pentru funcţia de preşedinte, la Congresul din 2017. În plus, Falcă revendică pentru sine postul de ministru al Internelor în viitorul guvern – dacă acesta va fi format de PNL – ceea ce a determinat mari nemulţumiri la Palatul Cotroceni.

  Întrebat despre relaţia sa cu MRU, Gheorghe Falcă a declarat că „nu s-a mai auzit cu acesta de peste un an”, dar că „îi va răspunde cu drag la telefon, dacă îl va suna”.

  Nu în ultimul rând, din informațiile noastre, pe linia PNL Arad, se pare că președintele Iohannis i-ar fi transmis la Gheorghe Falcă că nu va face parte din viitorul Guvern, deoarece e nevoie de altfel de oameni, amănunt care se pare că l-a făcut pe edilul Aradului să facă un pas înapoi și să nu mai candideze primul pe lista de la Camera Deputaților. Dar totuși să își păstreze locul „cinci” pe listă, pentru orice eventualitate.

  Iar dacă mai adăugăm și faptul că săptămâna trecută, la un post TV din București, Gheorghe Falcă acuza DNA că ajută la scurgerea de documente către presă, avem imaginea taberei în care se situează edilul arădean în războiul Kovesi-Ungureanu.

  Ca un ultim amănunt, Falcă l-a susținut pe Mihai Răzvan Ungureanu la alegerile parlamentare din 2012, acesta câștigând un post de senator de Arad.

  Pe de altă parte, mai există o variantă de luat în calcul. Să se verifice informația că Traian Băsescu i-a cerut lui Ungureanu să vină și să candideze la Arad în numele Mișcării Populare (susținut și de Gheorghe Falcă)

  Mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.