Delicii din țări mediteraneene, în Piața Avram Iancu | Foto

  de Raluca Medeleanu | 26 iulie 2019, 8:30 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Încă de la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Revoluției, perpendiculară cu strada Unirii, am fost amețiți, în sensul mai mult decât plăcut, de mirosurile mâncărurilor de la Festivalul Mediteranean, organizat în Piața Avram Iancu. Ajunși acolo, cu greu ne-am putut decide ce anume să gustăm, căci fiecare disc cu mâncare și fiecare raft cu deserturi era ademenitor.

  Mâncarea este împărțită în două secțiuni, de-a latul pieței: pe de-o parte se află mâncărurile gătite după rețete specifice zonei mediteraneene: scoici, creveți, caracatiță, calamari, pui de baltă (broaște), rapane, midii, paella, homari și alte nebunii, iar pe cealaltă parte, o varietate de delicii turcești (baclava, rahat, jeleu cu diferite semințe) și tradiționala cafea făcută pe nisip.

  Prețurile la secțiunea de dulciuri sunt cuprinse între 6 și 9 lei per 100 de grame, iar o porție de mâncare gătită (majoritatea cântărind între 200 și 400 de grame) costă 20 lei, 30 lei, respectiv 35 lei, apogeul atingându-l însă prețul pentru o bucată de homar, anume 70 lei.

  Festivalul Mediteranean se desfășoară până în data de 28 iulie, programul fiind de la ora 12:00 la ora 22:00.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.