Declarații din partea șefului Poliției Române după ce s-a întâlnit pe ascuns cu cei din clanul Duduianu: „A fost o operațiune oficială a poliției”

  de Andreea Daniela B. | 27 august 2020, 2:42 PM | Naţional

  0

  Data pe 4 august 2020 s-a făcut remarcată după ce liderul clanului interlop Duduianu a fost ucis. De acolo și până la un scandal uriaș a mai fost doar un pas. Polițiștii au fost pentru început acuzați că nu îi obligă pe cei prezenți la înmormântare să respecte regulile de distanțare socială și că aceia fac doar ce vor, nu ce trebuie, legea neavând putere în fața lor.

  La câteva zile distanță, pe 8 august ora 22:30, o cameră de supraveghere surprinde un Duster alb în zona Biserica Cuvioasa Parascheva din Rahova. În secvența următoare, surprinsă dintr-un alt unghi se vede clar ca Duster-ul alb are însemnele Poliției Romane, iar din autoturism coboară un bărbat de pe locul șoferului. Alți trei bărbați, în uniforme de Poliție, așteaptă și ei în plan îndepărtat.

  Citește continuarea știrii aici: Șeful Poliției române, alături de alți ofițeri, surprins de camerele video, la miezul nopții, la o întâlnire cu membri ai Clanului Duduianu 

  Astfel, după ce imaginile cu șeful poliției române au făcut înconjorul țării, conform adevărul.ro, Klaus Iohannis le-a cerut acestora să ofere explicații publice cu privire la cele întâmplate.

  „Evenimentul din București de la începutul lunii august a fost permanent monitorizat de către mai multe structuri din cadrul M.A.I. Urmare analizelor de risc a rezultat că era pusă în pericol sănătatea persoanelor din municipiul București, existau date și informații că la procesiunea de duminică, 9 august, erau așteptate să participe aproximativ 3.000 de persoane. Această situație putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus și exista riscul producerii unor acte de violență. Pentru siguranța cetățenilor capitalei, ca principală misiune am solicitat devansarea funerarilor și am solicitat reprezentanților Bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat fiind cea mai eficientă soluție”, a fost declarația de la începutul conferinței de presă.

  Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu a declarat că momentul în care el a fost surprins pe camerele de supraveghere a fost parte dintr-o acțiune oficială: „A fost o operațiune oficială a poliției pentru a asigura prin toate mijloacele legale siguranța cetățeanului. Această abordare a situației pe care am avut-o și atât de contestată de mulți, a condus la un rezultat bun pentru că acum nu avem alte victime și nu am avut imagini cu sute de persoane și un potențial scandal în stradă care ar fi făcut mult rău Poliției Române și chiar și României. Pentru mine, sănătatea și liniștea locuitorilor capitalei au cântărit mai mult decât faptul că ulterior, acțiunea mea ar putea fi interpretată greșit. Am făcut un demers care a fost absolut legal și l-am făcut cu bună credință că așa vom reuși să rezolvăm lucrurile. Nu am negociat și nu o să negociez niciodată siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.