Declarație tulburătoare a ministrului Muncii: Există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinate

  de - | 17 July 2016, 3:29 PM | Naţional

  1

  Ministrul Muncii Dragoş Pîslaru a declarat astăzi, într-o emisiune tv, că există suspiciuni de trafic cu copii în orfelinatele din sudul ţării şi că, în acest moment există „anchete în desfăşurare” pentru elucidarea acestor suspiciuni, potrivit Mediafax.

  Ministrul a declarat, la Digi 24, că este vorba „de instituţii ale statului” de ocrotire a copilului, dar în care sunt suspiciuni de trafic de copii.

  Pîslaru a spus că în prezent au loc anchete pentru elucidarea acestor suspiciuni, fără a da şi alte amănunte asupra cazurilor şi investigaţiilor.

  sursa foto: news.ro

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. REG .IESIRE Nº 158.

   Catre ,
   INSTITUTIA AVOCATUL POPORULUI DIN ROMÂNIA,
   DOMNULUI VICTOR CIORBEA.

   Stimate Domnule Avocat ,
   Subsemnatul Ion Balan cu domiciliu rezident in Municipiul Toledo ,Mentionez cá detin functia de Presedinte al Organizatiei Non –Guvernamentale Internationale cu sediul central in Toledo_Spania cu Delegatii in Madrid ,Jerez de la Frontera ,Burgos si Valencia , precum si in Europa .Germania ,Italia in curand si in Romania si Grecia cu peste 81.000 de membri nationali si internationali.
   Cu denumirea ,, Federatia Internationala a Asociatiilor pentru Apararea Drepturilor Imigrantilor din Europa _FIADDIE.”

   EXPUN :
   Vă adresăm acest apel în numele, Federatiei Internationale a Asociatiilor pentru Apararea Drepturilor Imigrantilor din Europa _FIADDIE si al Comunității Românești în Spania prima organizatie in Uniunea Europeana , organizațiilor neguvernamentale semnatare și în spiritul stării de nemulțumire profundă manifestată în legatură cu organizarea la Bucuresti a Congresului Romanilor de Pretutindeni la Palatul Parlamentului ,organizatori Domnii Mihai Aurelian ,Mircea Lubanovici si Ovidiu Iane .
   Există un numitor comun al revendicărilor din Diaspora și al celor din partea organizațiilor neguvernamentale: lupta împotriva corupției și reforma clasei politice din sistemul administrativ ,lupta împotriva sistemului real a situatiei filialelor partidelor politice romanesti din Romania si in afara tarii incepe sa constientizeze ca diaspora incepe sa dobandeasca o ,,PUTERE DECIZIONALÂ „ si un urias pontential electoral din afara granitelor cu un capital politic semnificativ pentru anumite partide politice dornice sa castige un „VOT ELECTORAL ” .

   Iata ca acea politica de „CUCERIRE ”a electoratului mai sus mentionat si referitor la activitatea partidelor politice in afara granitilor tarii noastre ,se reflecta si in acest program de „ACAPARARE” a ipoteticului capital financiar al diasporei din Departamentul pentru relatiile cu romanii de peste hotare .
   Vazut ca resursa importanta de dezvoltare economica a unei Romanii in criza ,ignorand in continuare capitalul uman cu resursâ creatoare de capital financiar economica .

   SOLICIT :
   Cu respect solicit prin amabilitatea dumnevoastra ce reprezentati peste 7 milioane de romani de peste hotare ,Consiliul Diaspore nu poate fi validat de Birourile reunite ale Parlamentului .
   Organizatorii au anuntat ca nu vor participa la acest congres persoane implicate politic si au participat etc.
   Cere anularea Consiliului si verificarea semnaturilor tuturor prezenti la Congresul Romanilor de la Bucuresti ,si culorile politice din care fac parte si nu reprezinta comunitatea romaneasca in Spania precum Niculina Saroz si Manuel Gabriel Padureanu Ionete ce face parte din partidul CANDIDATO de CIUDADANOS in Spania .

   Au fost incàlcate prevederile Legii 299/2007 , art.8 (3) si art.9 (3) .
   Sper cà inainte de a continua in ilegalitate birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului sà nu elibereze avizul conform pentru aceste motive.
   Propunerea ,,Federatia Internationala a Asociatiilor pentru Apararea Drepturilor Imigrantilor din Europa _FIADDIE” – SÂ NU FIE ALES ACEST CONSILIU .
   Si tragerea la raspundere a celor vinovati care au incalcat legistatia in vigoare a Statului Roman.

   Propunere.
   Îmbunătăţirea accesului la informaţii,Transparenta institutilor , precum dezvoltarea şi dialogul dintre autoritatile romane si Asociatiile Romanesti din Spania ca parteneri egali;
   Sunt unul din semnatarii scrisorii semnata de cativa reprezentanti de Asociatii din Spania si prima Comunitate Romaneasca din Spania in Uniunea Europeana .
   Congresul Romanilor trebuie sa abordeze toate problemele din Comunitatea Romanilor din tara respectiva.

   Comunitatea Romaneasca in Spania .

   Asociaţii româneşti sant urmatoarele :

   COMUNITATEA ANDALUZIA (4 asociaţii)
   COMUNITATEA ARAGON (1 asociaţie)
   PRINCIPATUL ASTURIA (0 asociaţii)
   INSULELE BALEARE (0 asociaţii)
   COMUNITATEA INSULELE CANARE (1 asociaţie)
   COMUNITATEA CANTABRIA (0 asociaţii)
   COMUNITATEA CASTILIA–LA MANCHA (8 asociaţii)
   1. Ciudad Real – Asociatia Romano-Spaniolă din Castilla-La Mancha
   e-mail: [email protected] ;[email protected]

   2.Ciudad Real – Asociația Socio-Culturală Hispano-Română TOMIS
   e-mail: [email protected]

   3.Cuenca – Asociación Hispano- Rumana de la Provincia de Cuenca
   e-mail: [email protected] ;[email protected]

   4.Illesacas – Asociaciones de Inmigrantes de la Sagra-Valcea
   e-mail: [email protected]

   5.Quintanar de la Orden – GENTE – Asociación Cultural Hispano-Rumana de Quintanar de la Orden
   e-mail: [email protected]

   6.Toledo – Asociația Imigranților Români CLM-IMPROM
   e-mail: [email protected] –Presedinte Agaleanu Lucian

   7.Toledo – Federația Internațională a Asociațiilor pentru Apărarea Drepturilor Imigranților în Europa-FIADDIE

   http://www.fiaddie.es
   e-mail : [email protected]

   8.Toledo – Asociația Comunități Românești în Spania ,Presedinte Balan Ion.
   e-mail : [email protected]

   COMUNITATEA CASTILIA ŞI LEON (1 asociaţie)
   COMUNITATEA CATALONIA (3 asociaţii)
   COMUNITATEA VALENCIANĂ (6 asociaţii)
   COMUNITATEA EXTREMADURA (0 asociaţii)
   COMUNITATEA GALICIA (1 asociaţie)
   COMUNITATEA LA RIOJA (0 asociaţii)
   COMUNITATEA MADRID (28 asociaţii)
   COMUNITATEA NAVARRA (1 asociaţie)
   COMUNITATEA ŢARA BASCILOR (5 asociaţii)
   REGIUNEA MURCIA (1 asociaţie)
   Un total de 60 de asociatii in Spania, cu participarea la congres a Dl.Tecu Daniel – FADER si D-na Daniela Ramona Ene – Asociatia de Femei .cu lipsa a 58 de Participanti.

   Probleme de rezolvat pentru Romanii din Spania.
   Îmbunătăţirea accesului la informaţii,Transparenta Institutiilor , precum dezvoltarea şi dialogul dintre autoritatile romane si Asociatiile Romanesti din Spania ca parteneri egali;
   Dubla cetatenie
   Reinnoirea acordului de munca intre Spania si Romania .
   Situatia romanilor decedati in Spania si nerepatriati in locul natal.
   Oportunitatea infiintarii Camerei de Comert Spaniole-Romane si Romane-Spaniole
   Situatia romanilor neocupati
   Învatamantul in limba romana in Spania , minim o ora zilnic si Spaniola in Romania .
   Situatia romanilor in stare grava de sanatate spitalizati in Spania(cazul Iatan)
   Sprijinirea copiilor reveniti in tara in sistemul de educatie gratuit si sprijinit cu manuale in limba tarii rezidente .

   Din respect pentru comunitatea romaneasca din diaspora ,NU am participat la acest eveniment din motive de lucru in doua programe la nivel national .
   Acest congres este unul nelegitim,pentru ca nu reprezinta romanii din diaspora si cel mai bine ar fi sa nu se aleaga consiliul ci doar comisii de lucru care sa pregateasca un congres viitor.
   Organizatorii au anuntat ca nu vor participa la acest congres persoane implicate politic .
   Congresul sa fie organizat de ong-uri in colaborare cu Ministrul Delegat pentru relatia cu romanii de peste hotare , nu de catre Politiceni sau Parlament .

   Nereprezentativitatea.

   Sunt aici 4o si ceva romani dintr-un numar de 7 milioane.
   Inteleg ca ar fi trebuit sa fim 300.
   Un numar insuficient.
   Nici macar jumatate.
   Cum sa ne permitem sa spunem ca noi reprezentam diaspora?

   Pe de alta parte lipsesc reprezentanti din comunitati foarte importante: Spania ,Franta, Canada, Australia, Noua Zeelanda si multe altele.
   Acest CONSILIU daca va fi ales acum, NU va reprezenta pe toti romanii de peste hotare. Reprezinta doar romani din ANUMITE tari.

   Nepublicarea listelor .

   Conform regulamentului pe 15 Iunie listele semnaturilor ar fi trebuit sa fie publicate.
   Nepublicarea lor si existenta unei fraze care spune ca ar fi trebuit publicate aduce dupa sine suspuciuni nejustificate in multe cazuri.
   Am auzit ca sunt aici persoane care au pus ca sa semneze pentru ei cetateni ai altor tari (in cazul comunitatilor istorice) care nu sunt nici romani si nici valahi.
   Am auzit de asemenea ca sunt unii care au luat listele de la Partid de acum cativa ani si le-au copiat in aceste formulare. Am cerut organizatorilor sa publice listele, dar cum sunt complice la falsificare listelor nu au nici un interes sa le publice .

   Validarea candidatilor.

   Pe data de 5 Iunie ar fi trebuit sa se incheie procedura de validare a candidatilor. Dupa ce a trecut aceasta perioada au mai fost validade cateva persoane.
   Ieri la intrare in sala cineva mi-a spus ca nu mai suntem 48 ci santem 49. Adica organizatorii s-au gandit sa mai valideze o persoana cu o zi inainte.

   Publicarea listei delegatilor.

   Nu a fost respectata perioada publicarii listei delegatilor , si informarea tuturor Presedintilor ONG prin Ambasada Romana din tara respectina , prim Ministru Delegat pentru relatiile cu Ramanii de peste hotare sau Consilierul de Stat din Administratia Prezidentiala .

   Conform regulamentului .
   O comisie sa vina cu o strategie legata de urmatoarele alegeri ,la propunerea Presedintilor de ONG , care sa fie la inceputul anului 2017 cu un regulament de functionare si aplicare a prevederilor Legii 299/2007 ,in vigoare .
   Cu privire la acest congres al romanilor de peste hotare în presa scrisa si TV s-au publicat urmatoarele :
   Un congres organizat în bătaie de joc, cu încălcarea gravă a metodologiei de organizare, așa pe ultima sută de metri și în mijlocul alegerilor locale, condiții de selecție și participare care s-au schimbat de la o zi la alta, o prezență infimă și nereprezentativă din partea diasporei cu delegați contestați, dar care totuși s-au ales cam toți în noua conducere a disaporei (35 din 46 au funcții de conducere)!
   Cam așa și-a făcut debutul Congresul Romanilor de Pretutindeni. Dl. deputat Aurelian Mihai ne anunță însă – atingând o nouă culme a nesimțirii – că a fost un „succes total!’ Dl. Deputat Mircea Lubanovici care reprezintă românii din America și-a exprimat în privat în numerate rânduri reticențele față de acest eveniment și deși a promis un comunicat de protest oficial nu a făcut-o.
   Așa este reprezentată diaspora. Pentru mine e o rușine domnilor! La fuga dupa functii si de ros ciolanul ……………santem doar 49 de reprezentanti ………..rusinea a domnule Deputat Aurelian .

   Astazi a avut loc procesul alegerii membrilor CONSILIULUI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI. Fiecare buletin de vot a cuprins 45 de candidați deoarece 4 nu au vrut sa candideze aceștia fiind:

   Daniel Tecu, Miksa Milan, Stankov Zheliazko, Vasile Pămpărău.
   În procesul de votare, pentru ca un buletin de vor să fie valid, delegații au fost obligați să voteze cel puțin un reprezentant din fiecare țară și cel mult 35 de bifări.
   După efectuarea votului, din 49 de buletine de vot 9 au fost anulate deoarece nu au fost completate corect, în timp ce Daniel Țecu nu s-a prezentat nici la procesul de votare.
   În urma rezultatelor, anumite persoane au fost lăsate în afara consiliului chiar dacă erau sigure că vor fi votate, în timp ce altele, care aveau ca sigură acumularea de foarte multe voturi au fost aproape de a rămâne în afara consiliului.
   Cu puțin peste limita de voturi care i-ar fi lăsat în afara consiliului s-au aflat nouă persoane care au reușit să acumuleze doar cu 1-4 voturi peste limita minimă de 21.
   Din Grecia, Ana Maria Cuciureanu a fost preferată de 34 dintre colegii săi, în timp ce cealaltă româncă din Grecia a obținut 24 din voturile colegilor din consiliu.
   Va rog a analiza si intreprinde masurile ce se impun pentru a duce la indeplinire cerintelor prezentate mai sus, pe viitor sa fie respectatâ legislatia si dreptul Romanilor din Diaspora .

   Exp de urmat : Avocatul Poporului din România.
   „La temelia întregii mele activităţi au stat întotdeauna respectarea şi
   aplicarea exemplară a Constituţiei, a legilor, cinstea, corectitudinea,
   onestitatea şi moralitatea.”
   VICTOR CIORBEA.

   Cu rugamintea sa primesc un raspuns oficial ,pentru a ma adresa unor institutii abilitate in Romania si Comunitatea Europeana .

   Cu multa consideratie .

   Toledo ,a 03 de IULIE de 2016.

   Fdo:Presedinte,
   Ion BALAN

   INSTITUTIA AVOCATUL POPORULUI DIN ROMÂNIA.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.