sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Declarație de presă a președintelui Charles Michel al Consiliului European și a președintelui Ursula von der Leyen a Comisiei Europene cu privire la agresiunea militară fără precedent și neprovocată a Rusiei asupra Ucrainei

  de Special Arad | 24 februarie 2022, 9:17 AM | Internaţional

  0

  Comunicat. Condamnăm în cei mai fermi termeni posibil agresiunea militară fără precedent a Rusiei împotriva Ucrainei. Prin acțiunile sale militare neprovocate și nejustificate, Rusia încalcă grav dreptul internațional și subminează securitatea și stabilitatea europeană și globală. Deplângem pierderea de vieți și suferința umană.

  Facem apel la Rusia să înceteze imediat ostilitățile, să-și retragă armata din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei. O astfel de utilizare a forței și constrângerii nu are loc în secolul XXI. UE susține ferm Ucraina și oamenii săi, în timp ce se confruntă cu această criză fără egal.

  Liderii UE se vor întâlni mai târziu astăzi. Președintele Michel al Consiliului European a convocat de urgență o reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta despre criză și alte măsuri restrictive. Acestea vor impune Rusiei consecințe masive și grave pentru acțiunile sale. Președintele von der Leyen și Înaltul Reprezentant Borrell vor evidenția un nou pachet de sancțiuni care urmează să fie finalizat de Comisia Europeană și SEAE în strânsă coordonare cu partenerii. Consiliul le va adopta rapid.

  UE va continua să ofere asistență politică, financiară și umanitară puternică Ucrainei și populației acesteia.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.