Decizie în Coaliție pe prețul energiei. Cât vom plăti factura la energie în această iarnă

  de - | 9 November 2022, 8:40 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Liderii Coaliţiei au decis, miercuri, cum va arăta prețul plafonat la energie și viitorul pieței de energie în 2023. Potrivit surselor HotNews.ro, PSD, PNL și UDMR au căzut de acord să mențină plafoanele pentru energia electrică și în 2023 și să reglementeze piața printr-o nouă ordonanță de urgență.

  Astfel, din 2023 piața de energie va fi reglementată în proporție de 80%. Mai exact, 80% din prețul energiei va fi plafonat iar restul de 20% va fi lăsat la libera negociere, pe piața bursieră. Guvernul urmează să emită o nouă ordonanță de urgență în acest sens cu aplicare de la 1 ianuarie 2023.

  Totodată, în 2023 se vor menține plafoanele pentru consumatorii casnici:

  -sub 100 kwh pe lună tarif de 0,68 lei/ kwh – preț factură aprox. 70 lei
  -între 100 kwh -255kwh pe lună tarif de 0,8 lei/ kwh – preț factură aprox. 200 lei
  -peste 255 kwh până la 300 kwh pe lună tarif de 1,3 leu/ kwh – preț factură aprox. 260 lei

  Plafoanele pentru consumatorii economici: imm-uri, industria alimentară, serviciile comunitare, farma -1 leu / Kwh iar pentru marii consumatori economici tariful va fi de 1,3 lei/ kwh.

  sursa: Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.