joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Decalogul după Hess” – spectacolul emblematic al Companiei Aradi Kamaraszínház revine la Arad

  de Special Arad | 27 ianuarie 2022, 4:12 PM | Cultură

  0

  Decalogul după Hess”, de Alina Nelega, spectacolul emblematic al Companiei Aradi Kamaraszínház, se joacă trei zile consecutive, în trei orașe: Arad, Budapesta, Szeged. Reprezentația de la Arad va avea loc vineri, 11 februarie, ora 19.00 la sala Teatrului de Marionete. Iubitorii de teatru care nu înțeleg limba maghiară vor putea urmări spectacolul cu subtitrare în limba română.

  „Decalogul după Hess” este jucat de compania maghiară arădeană încă din anul 2008. Spectacolul după textul Alinei Nelega, în traducerea lui Anamaria Pop, cu actorul Harsányi Attila în rolul titular, îl are ca regizor pe Tapasztó Ernő. Drama îl prezintă pe cel care a fost condamnat la închisoare pe viață în procesul de la Nürnberg, pe conducătorul cu mintea tulbure, adjunctul lui Hitler, o figură bântuită de ideologia nazistă, care se agăța în Führer datorită pierderii credinței, care apare când sub forma unui animal, căreia i s-a mistuit toată umanitatea, în capacitatea de a-și vedea păcatele, când sub forma unui suflet rănit care se prăbușește la pământ, răpus de teamă.

  Spectacolul „Decalogul după Hess” se numără printre cele mai apreciate producții ale Companiei Aradi Kamaraszínház, fiind consemnată în presa de specialitate ca cea mai bună monodramă a anului 2009 sau cel mai bun spectacol al anului 2008. De asemenea, la ediția 2011 a Festivalului Internațional de Teatru Atelier de la Baia Mare actorul Harsányi Attila a fost recompensat cu Premiul pentru cel mai bun recital actoricesc, iar la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea din 2011 Premiul pentru cel mai bun actor a fost înmânat lui Harsányi Attila. În anul 2013 la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional Gala Star Marele Premiu i-a revenit spectacolului „Decalogul după Hess”, iar actorul Companiei Aradi Kamaraszínház, Harsányi Attila a fost marele câștigător al Galei numele lui fiind înscris pe o nouă stea de pe Walk of Fame din fața Teatrului Municipal „Bacovia”.

  Biletele pentru spectacolul de la Arad pot fi achiziționate, la prețul de 20 (preț întreg), 10 (student, pensionar) și 5 (elev) lei la casieria Teatrului Clasic „Ioan Slavici” sau online de pe site-ul www.eventim.ro. Programul casieriei este următorul: marți, joi 9-13 și 16-18, miercuri, vineri 10-16, sâmbătă, duminică 10-12 și 16-18, luni închis. Informații la numărul de telefon: 0744-475147. Accesul la spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virului SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virului SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Purtarea măștii de protecție este obligatorie!

  La Budapesta, „Decalogul după Hess” va fi prezentat pe scena casei de cultură Aranytíz în data de 12 februarie, când spectacolul va aniversa a 75-a reprezentație. Turneul se va încheia pe 13 februarie, la Szeged.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.