De prin arene adunate: Performanțe arădene la gimnastică ritmică, kaiac, lupte și judo

  de Dan Lazăr | 29 octombrie 2020, 8:36 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Sportul mondial și național trăiește zile grele, iar despre cel local putem spune că abia îi mai simțim pulsul… Iată însă câteva performanțe reușite în ultimele zile de sportivi și cluburi de pe Mureș:

  Gimnastică ritmică

  Arădeanca Sonia Ichim (CS Muncipal Arad) este proaspăta vicecampioană naţională la individual compus, în competiţia senioarelor. Ea a totalizat 82,800 puncte, fiind devansată în clasamentul general doar de Andreea Verdeş (Corrado Iaşi), cu 87.350 pct. Ichim a avut o prestaţie remarcabilă la toate obiectele, reuşind să mai cucerească trei medalii: aur la panglică, argint la minge şi bronz la măciuci, clasându-se pe locul 4 la cerc.

  Au curs medaliile și la junioare, „sector” din care amintim că Buniov şi Biringer, medaliate la junioare, echipa de junioare mici a devenit campioană naţională, Karina Kuncz, cea mai bună la 12 ani, podium şi pentru Carina şi Andra Crainic

  Kaiac-canoe

  La Bascov – Budeasa s-au desfăşurat zilele trecute concursul naţional „Criteriul Olimpic” selecţia la juniori II, „Cupa României” junior şi Campionatul Naţional de maraton pentru cadeţi, juniori I şi II şi seniori. George Ienciu (CSM Arad) a urcat pe podiumul de premiere la Campionatul Național de Maraton, unde a câştigat medalia de bronz în proba de 20 de kilometri, iar Darius Borza a fost selectat în lotul naţional de juniori II, cu pregătire la Arad.

  La rândul său, Marian David, legitimat la CSȘ Gloria Arad, a cucerit două medalii de bronz. Sportivul pregătit de Gheorghe Muscă a reuşit să urce pe podiumul de premiere atât la Campionatul Național de Maraton, unde a câştigat medalia în proba de 10 kilometri, cât și la Cupa României, în proba de 200 de metri.

  Lupte greco-romane

  Finala Campionatului Național individual și pe echipe la lupte greco-romane s-a desfășurat, în weekend, la Reșița. Dorin Pârvan (CS Astra Arad) a devenit campion la individual, la categoria 97 kg. Din păcate, clubul arădean nu a avut, pentru prima dată după 11 ani, echipă în Superligă, problemele financiare lovind și acest club, care a avut un proiect elegibil neonorat de Primăria Arad.

  Judo

  Judoka arădean Luca Kunszabo (CS Universitatea Arad) a reuşit să se impună în cadrul Cupei României, competiţie desfăşurată în Poiana Braşov. După ce a ratat finala Naţionalelor de seniori, fiind infectat cu Covid-19, arădeanul s-a revanşat şi a reuşit să cucerească medalia de aur la competiţia la categoria +100 Kg. Pregătit de profesorul Mihai Telechi, Kunszabo şi-a învins toţi adversarii prin KO.

  Andrei Buda a obținut locul 3 la categoria +100 Kg, iar în ierarhia pe cluburi, CSU Arad s-a clasat pe locul 3 la masculin.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.