De neratat! Maratonul teatral arădean continuă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de Special Arad | 17 ianuarie 2019, 11:27 AM | Cultură

  0

  Cinci spectacole în patru zile. Acesta este răsfățul teatral de care au parte spectatorii arădeni în această săptămână. Cea de a doua săptămână a proiectului „Luna plină de teatru” aduce pe afiș reprezentații susținute atât pe scena mare, cât și pe scena Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. 

  Săptămâna teatrală a început marți cu spectacolul ,,Exit” de Árpád Schilling și Annamária Láng, o coproducție Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Narodno Pozoriste Sombor (Serbia) și Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. 

  Astăzi, 17 ianuarie, e rândul uneia dintre cele mai recente producții arădene să ajungă în fața privitorilor. Și nu o dată, ci de două ori: de la ora 17:00 și de la 19:30. Este vorba despre spectacolul „Aici, acolo”, în regia lui Alexandru Maftei, care a avut premiera pe 22 decembrie 2018.

  „Românii pleacă în străinătate visând la o viață mai bună pentru ei și familiile lor. Acest vis se schimbă pe nesimțite. Aceste familii se dezintegrează – rămâșițe, frânturi  dezmembrate, automatisme lipsite de conținut. Nimic din visul inițial.  Este o sfâșiere a relațiilor de familie. Însingurare profundă, alienare, dezumanizare. Vreau să semnalez acest fenomen, să îl pun sub lupă. A nu se înțelege cumva că susțin faptul că românii n-ar trebui să plece din țară – dimpotrivă, mi se pare firesc să pleci dintr-o țară în care nu mai poți trăi decent. Demersul meu vizează costurile umane ale acestei dezrădăcinări.” – spune regizorul Alexandru Maftei

  Spectacolul este găzduit de sala Studio. 

  Tot o producție nouă se joacă și sâmbătă, 19 ianuarie, de la ora 19.00, pe scena mare a TCISA: „[ză] Pes©ăruș” după A.P.Cehov, în regia Catincăi Drăgănescu. 

  „[ză] Pes©ăruş este pescărușul lui Treplev, al tânărului adult/artist de azi, revoltat, alienat, în căutarea sensului vieții și al sentimentului de apartenență. Spectacolul schimbă perspectiva clasică urmărind povestea din punctul lui de vedere, punând spectatorul fața în față cu un bricabrac de amintiri tragi-comice, chestionabile, subiective, din care îl invităm să își tragă singur concluziile.” – declară Catinca Drăgănescu, regizoarea spectacolului.

  Duminică, 20 ianuarie, e ziua spectatorilor de… cursă lungă. Și asta pentru că două sunt producțiile care își găsesc loc pe cele două scene ale Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Astfel, de la ora 17:00, pe scena sălii Studio se joacă „Năpasta”, în regia lui Valentin Voicilă, în vreme ce, de la 19:30, scena mare adăpostește „Vârful aisbergului”, în regia lui Theodor Cristian Popescu. 

  Biletele, în valoare de 10 lei pentru fiecare reprezentație, se pot procura de la agenția teatrului sau online, pe www.biletmaster.ro

  Ediția 2019 a proiectului „Luna plină de teatru” continuă până în 9 februarie.  

  Vezi aici programul complet.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.