marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  De marți, în vestul României, temperaturile cresc din nou peste normalul acestei perioade

  de Special Arad | 9 noiembrie 2019, 9:32 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Vremea rămâne deosebit de caldă în continuare, chiar dacă duminică şi luni se va înregistra o uşoară scădere a temperaturilor. De marţi, spun meteorologii, temperaturile vor creşte din nou peste normalul acestei perioade

  Totuşi vârful de căldură a trecut, el a fost înregistrat miercuri, când în mai multe localităţi din parte de sud a ţării au fost 27 de grade. Temperaturile ridicate se menţin şi săptămâna viitoare. Precipitaţii reduse cantitativ se vor înregistra în jumătatea de vest a ţării.

  Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă şi se va menţine caldă, chiar deosebit de caldă la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar la cote mai reduse şi în Banat, Moldova şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

  Şi duminică, vremea se va menţine mai caldă în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil până spre orele serii, apoi se va înnora treptat în cea mai mare parte a ţării. Se vor semnala ploi de scurtă durată, ziua în sud-vest, iar noaptea pe arii relativ extinse şi în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Banat şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, iar cele minime între 7 şi 15 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

  Nu la fel de cald este peste tot în ţară. În partea de vest, sud vest, nord-vest ploua, va mai plouă astfel încât temperaturile sunt mai scăzute. Dar chiar şi acestea sunt mult peste media climatologică a temperaturilor de început de lună noiembrie. Un astfel de episod de temperaturi ridicate a fost înregistrat şi anul trecut, în luna noiembrie, în special în partea de vest a ţării, astfel că o toamnă caldă nu este chiar neobişnuită pentru ţara noastră, spun meteorologii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.