sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De la 1 iunie se deschid terasele și plajele! Se dă liber și la spectacole. Competițiile sportive încep și ele, dar fără spectatori

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Conform declarațiilor președintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate, vor fi deschise terasele și plajele și se dă startul la spectacole și la competițiile sportive în aer liber, mai puțin la sporturile de contact.

  Citește mai jos declarația lui Klaus Iohannis

  „Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

  În ceea ce privește măsurile de relaxare, avem și câteva vești pozitive. Din 1 iune, câteva activități vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale și aceste vor fi comunicate. Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

  De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

  Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

  Deplasările în afara localității, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație. În ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturile de contact. Competițiile sportive se vor desfășura fără spectatori.

  Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate. Evaluare anaţionale se face din 15 iunie, apoi Bacalaureatul.   Este posibil să fie copii bolnavi atunci sau să aibă febră. Pentru aceşti copii se va organiza, din motive medicale, o a doua sesiunea de evaluare naţională din 29 iunie. În privinţa BAC-ul, se va organiza o a doua sesiune în august, ca în fiecare an”, a declarat președintele.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.