De ce a fost căzut site-ul de torrente Filelist. Userii sunt în continuare protejați

  de - | 5 mai 2020, 9:37 AM | IT | Naţional

  0

  Cel mai mare site de torrente din România, „gazdă” a zeci, poate sute de terrabiţi de filme, jocuri, muzică, programe software şi cărţi piratate, a fost închis de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Menționăm că termenul gazdă totuși este oarecum impropriu, întrucât site-urile de torrente nu conțin în sine niciun fișier propriu-zis, ci doar indică locul unde e stocată informația posibil piratată.

  La doar câteva zile distanţă de la sechestru, Filelist este din nou online, dar pe domeniul .io, scrie Mediafax. Domeniul respectiv, .io, este dedicat zonei teritoriilor britanice din Oceanul Indian (British Indian Ocean Territory).

  Reprezentanţii anonimi ai siteului de torrente au publicat un mesaj ca urmare a celor întâmplate, notând că nu ştiu mai multe decât că domeniul .ro a fost sechestrat fără o altă înştiinţare. De la 1 mai, cei care au încercat să acceseze site-ul au fost întâmpinaţi de un mesaj prin care erau anunţaţi că numele de domeniu a fost sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală. Punctual, domeniul cu pricina face subiectul unei anchete penale. Ei au mai afirmat că sistemele de protecţie ale siteului împiedică identificarea utilizatorilor.

  „Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât ştiţi voi, atâta ştim şi noi. Din acest motiv am şi amânat acest anunţ, deoarece sperăm să apară ceva detalii între timp. Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur şi simplu au dat jos domeniul.

  Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Însemnând că, chiar şi dacă printr-o metodă sau alta autorităţile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie şi criptare pentru a preveni accesul la baza de date şi/sau alte fişiere. Ţinem foarte mult la siguranţa şi anonimitatea utilizatorilor noştri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie şi vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noştri la liberă exprimare şi comunicare”, anunţă cei de la Filelist.

  Filelist are o vechime de 12 ani.

  Citește mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.