joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  De Cartea Recordurilor! Echipa din care face parte arădeanca Izabela Buza a reușit 107 goluri într-un meci de handbal!

  de Dan Lazăr | 28 noiembrie 2023, 1:51 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Campionatul Național de handbal feminin junioare II a consemnat, recent, un rezultat neverosimil: 107-9! Avântul Periam (jud. Timiș), echipă care o are între buturi pe arădeanca Izabela Buza, a reușit să câștige partida cu ACS Golden Kids Bocșa (jud. Caraș-Severin) cu scorul de 107-9 (55-5).

  Chiar dacă nu și-a înscris numele pe lista marcatoarelor, arădeanca noastră a avut rolul ei, ca de obicei fiind un adevărat „înger păzitor” al timișencelor.

  „Am 16 ani și sunt elevă în clasa a IX-a. Fac handbal din clasa a IV-a la Clubul Sportiv Inoan Arad și am semnat, în vară, un contract cu CS Avântul Periam, din județul Timiș, având ocazia să particip cu noile mele colege într-un campionat național”, ne spune Izabela Melinda Buza.

  „Clubul Sportiv Inoan este singurul din Arad care are ramură de beach-handbal, care se practică vara. În această ramură a handbalului am participant la multe competiții pe plan local, inclusiv la Zilele Aradului. Iarna, când este zăpadă, mai participăm și la snow handbal”, adaugă sportiva.

  „Acum joc pe două «fronturi», în campionatul județean Timiș, cu CS Inoan Arad, și în întrecerea națională a junioarelor II, alături de Periam, dar peste cinci ani mă vâd jucând la un nivel mai înalt, la o echipă mare și renumită. Visul meu pe semicerc este să ajung să fac parte din echipa națională a României”, a încheiat Izabela Buza, care o are ca idol, bineînțeles, pe Cristina Neagu.

  Revenind la CN al junioarelor II, să notăm că formația sa, pregătită de Răzvan Groza, ocupă locul 5 în Seria H, cu un total de 8 puncte, asemenea grupărilor HC Beldiman Arad și Millenium Giarmata. Cele trei echipe au câte 4 victorii și tot atâtea înfrângeri.

  În ultimele trei runde, arădencele de la HC Beldiman au pierdut cu Giarmata (scor 27-33) și liderul AHCS Cîțu Timișoara (21-25), depășind „lingura de lemn” din Bocșa (57-2). În etapa a X-a (10 decembrie), HC Beldiman va juca la Deva, în timp ce Avântul Periam primește vizita liderului.

  Citește și: CS Inoan Arad și Frontiera Curtici, pe semicercul județului Timiș

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.