miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  David Popovici domină înotul mondial. Vezi clasamentul

  de Special Arad | 3 septembrie 2022, 4:19 PM | Sport

  0

  Cu 10 medalii de aur câștigate în acest an, David Popovici este, fără îndoială, sportivul momentului. Federația Internațională de Natație (FINA) a întocmit un clasament care dovedește că românul nu are rival în proba de 100 de metri liber, scrie Adevărul.

  Cel mai nou clasament al FINA arată parcursul spectaculos pe care tânărul înotător a reușit să îl obțină în competițiile din acest an, la categoria de 100 metri, scrie euronews.ro. Astfel, David Popovici reușește să se regăsească pe șapte din cele zece poziții ale clasamentului, în funcție de timpul obținut, prima fiind și cea cu care a stabilit noul record mondial, de 46,86 secunde.

  Sportivul român își poate îmbogăți palmaresul excepțional, tot în proba de 100 metri liber, la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima. El va înota în seria a 13-a, de la ora 18.59, apoi, în semifinale, în noaptea de sâmbătă spre dumnică, de la ora 3.30. Finala este programată în duminică spre luni, de la 3.02, când David va încheia un sezon fantastic.

  Viitorul este pas cu pas şi construit cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi multă muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită pe noi înşine când ştim că putem realiza multe?”, a declarat înotătorul român într-o conferință de presă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.