Daniel Zsori, un adolescent din județul Arad, a marcat golul campionatului în Ungaria chiar cu Ferencvaros! A început fotbalul la Satu Nou (Foto-Video)

  de Lucian Dănilă | 21 mai 2019, 7:12 PM | Sport | Topic special

  0

  Fotbalul românesc nu a auzit de el, arădenii nici ei chiar dacă a plecat spre fotbalul mare de aici, din județul Arad. Daniel Zsori are 19 ani, iar din această primăvară este o mică vedetă în prima ligă din Ungaria, acolo unde joacă pentru fosta campioană Debrecen.

  S-a născut la Oradea, dar părinții lui se ocupă cu agricultura și au o fermă undeva la granița României cu Ungaria. A început fotbalul pe terenul din localitatea în care a copilărit, Satu Nou. Avea doar 10 ani când a fost dus la Bekescsaba, iar în 2014 a fost văzut de cei de la Academia din Debrecen și s-a făcut transferul. În timp, Daniel Zsori a devenit unul dintre cei mai buni jucători ai academiei, fiind antrenat de Csaba Sandor. În sezonul trecut era unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei a doua a celor de la Debrecen, iar debutul său în NB1, prima ligă maghiară, bătea la ușă.

  Daniel nu va uita niciodată data de 16 februarie 2019. Debrecen juca pe teren propriu chiar cu campioana, Ferencvaros. Scorul era 0-1 și în minutul 81 a fost aruncat în luptă și tânărul care a copilărit în județul Arad. La două minute după ce a intrat Zsori pe teren, Tozser avea să egaleze dintr-un penalty. Tabela arăta un scor egal, 1-1, iar meciul intrase în minutele de prelungiri dictate de arbitru.

  A venit momentul lui Daniel. Era minutul 93 deja, al treilea de prelungiri, iar unul dintre mijlocașii echipei gazdă a trimis o minge lungă în careu. Daniel, aflat între doi fundași de la Ferencvaros, a reușit o foarfecă senzațională și mingea s-a oprit în plasă, iar Debrecen învingea campioana cu 2-1. Bucuria a fost imensă, iar ziarele maghiare începeau să-l elogieze pe Daniel Zsori, unii dintre ziariști comparându-l chiar cu marele Cristiano Ronaldo și al său gol din meciul Juventus – Real, scor 0-3.

  Golul lui Daniel Zsori a fost votat ca golul campionatului în Ungaria!

  „Această execuție nu a fost accidentală, nu a fost vreo cascadorie imporvizată, ea a fost repetată de mii de ori încă din copilărie”, scrie pe pagina oficială a celor de la Debrecen.

  VEZI CU CLICK AICI EXECUȚIA LUI ZSORI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.