luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Danemarca ridică toate restricțiile Covid-19, chiar dacă incidența cazurilor noi a rămas ridicată

  de - | 1 februarie 2022, 1:38 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  (foto: captură YouTube)

  Toate restricțiile împotriva coronavirusului sunt de domeniul trecutului în Danemarca începând de astăzi, 1 februarie, după ce autoritățile au încetat să considere virusul ca fiind unul „critic pentru societate”, chiar dacă incidența cazurilor noi rămâne ridicată, în contextul răspândirii variantei Omicron, relatează DPA, citată de Libertatea.

  Astfel, danezii nu mai sunt obligați să poarte mască de protecție și nici să prezinte certificatele care atestă vaccinarea împotriva COVID-19, trecerea prin boală sau efectuarea unui test, al cărui rezultat a fost negativ.

  Mai mult, evenimentele cu public se pot desfăşura fără limită de participanţi, iar oamenii se vor putea înghesui pe ringurile de dans din cluburi și restaurante fără a mai trebui să păstreze distanțarea fizică.

  Excepții: la frontieră și în spitale

  Singura măsura care amintește de restricțiile din pandemie îi vizează pe călătorii care intră în țară: aceștia vor trebui să prezinte, în continuare, dovada vaccinării.

  Mai există o recomandare pentru spitale şi căminele de bătrâni, care sunt încurajate să ceară vizitatorilor să poarte măşti şi să folosească permisele sanitare, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili şi vârstnici.

  Pe parcursul ultimei săptămâni, țara scandinavă a înregistrat între 33.000 şi 47.000 de infectări zilnice, cifre care erau greu de imaginat înainte de apariţia noii tulpini, având în vedere nivelul ridicat al acesteia de contagiozitate. Doar că spitalele nu s-au aglomerat, așa cum s-a întâmplat în valurile precedente.

  Sursa: Libertatea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.