marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Danemarca le permite voluntarilor să meargă să lupte în Ucraina

  de Special Arad | 28 februarie 2022, 8:47 AM | Internaţional

  0

  Danemarca va permite voluntarilor să se alăture brigăzilor internaţionale pe care Ucraina intenţionează să le formeze pentru a lupta împotriva invaziei ruse, a declarat duminică seara şefa guvernului de la Copenhaga, Mette Frederiksen, precizând că nu vede niciun obstacol legal în acest sens, informează AFP, preluată de Agerpres.

  „Este o alegere pe care o poate face oricine. Acest lucru este valabil, desigur, pentru toţi ucrainenii care trăiesc aici, dar şi pentru alţii’” care cred că se pot implica direct în conflict, a declarat premierul într-o conferinţă de presă. „Analiza noastră este că, la prima vedere, nu există nimic care să constituie un obstacol legal pentru ca cineva să meargă în Ucraina pentru a participa la conflict, bineînţeles de partea ucraineană”, a adăugat Mette Frederiksen (foto).

  Ceva mai devreme în cursul zilei, ea manifestase alături de mii de oameni împotriva invaziei ruseşti în Ucraina, în faţa Ambasadei ruse din Copenhaga.

  Președintele Volodimir Zelenski a anunţat că Ucraina formează o „legiune internaţională” de luptători străini pentru a ajuta la respingerea invaziei ruseşti, făcând apel la voluntari să se alăture. „Toţi străinii care doresc să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea globală sunt invitaţi de autorităţile ucrainene să se alăture forţelor de apărare”, a declarat Kievul.

  Voluntarii sunt chemaţi să meargă la ambasadele Ucrainei din ţările lor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.