sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Danemarca decide închiderea şcolilor, telemuncă şi viaţă de noapte redusă pentru a combate Valul 5

  de - | 9 decembrie 2021, 8:20 AM | Internaţional

  0

  Închiderea şcolilor, limitarea vieţii de noapte, generalizarea telemuncii: premierul danez Mette Frederiksen a anunţat miercuri o serie de măsuri pentru a ţine sub control noul val de COVID-19 din ţară, notează AFP.

  „Ştim cât de importantă este prezenţa la şcoală pentru bunăstarea copiilor şi tinerilor. De aceea adăugăm câteva zile la ambele capete ale vacanţei de Crăciun, dar planul este să nu avem din nou o închidere lungă”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă, referindu-se la „vacanţa prelungită” şi dând asigurări că doreşte „să menţină societatea deschisă cât mai mult posibil”.

  Pentru directorul Institutului serologic danez (ISS), Henrik Ullum, situaţia este însă „extrem de gravă”, relatează agerpres.

  Miercuri, autorităţile sanitare au raportat 6.629 de noi contaminări înregistrate în 24 de ore – depăşind cu peste 2.000 vârful din decembrie 2020. Pe o săptămână, numărul infecţiilor este, de asemenea, cel mai mare, la 35.814 cazuri, un salt de 19% faţă de săptămâna trecută.

  Vacanţele şcolare urmau să înceapă la 17 decembrie şi să se încheie la 3 ianuarie, dar şcolile se vor închide din 15 decembrie până la 5 ianuarie.

  Din 10 decembrie, barurile şi restaurantele, unde măştile sunt din nou obligatorii, vor trebui să închidă la miezul nopţii şi va fi interzisă vânzarea alcoolului după această oră.

  După ce a trăit aproape două luni fără restricţii, regatul scandinav a reintrodus permisul sanitar, apoi purtarea măştii în noiembrie.

  Una dintre cele mai avansate ţări din Europa pentru detectarea variantelor, Danemarca are 577 de cazuri confirmate de Omicron, înregistrat pentru prima dată pe teritoriul său la 22 noiembrie.

  Pentru Henrik Ullum, această variantă este „neplăcută din cauza numeroaselor sale mutaţii şi pentru că s-a răspândit rapid în întreaga lume”.

  „Suspectăm că Omicrom provoacă simptome similare versiunilor anterioare ale virusului”, a adăugat el.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.