Iustin Cionca: „Extinderea Urgențelor de la Spitalul Județean, estimată la 9,3 milioane de lei”

  de Special Arad | 27 August 2021, 3:58 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Arad va costa 9,3 milioane de lei. Investiția este necesară pentru că zilnic aprox. 300 de arădeni ajung la Urgențele Spitalului Județean cu diferite afecțiuni, deci este nevoie de spațiu suplimentar.

  Consilierii județeni au aprobat ajustarea valorii proiectului „Extinderea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Etapa a II-a”, un proiect finanțat din fonduri europene. Valoarea proiectului este de 9,3 milioane lei.

  „Continuăm să investim în Spitalul Județean, după ce anul trecut am dus, din fonduri europene, peste 10 milioane de euro pentru Spitalul Județean (într-unul dintre proiecte am fost parteneri și cu Primăria Arad). Suntem la faza finisajelor la noul Spital de Psihiatrie, avem în lucru documentațiile tehnice la Spitalul de Boli Infecțioase, la Complexul Matern-Pediatrie, lucrăm intens la Spitalul de Oncologie. În paralel, continuăm achiziția de aparatură, luăm un angiograf și un computer tomograf”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

  Unitatea de Primiri Urgenţe se va extinde prin construirea unui corp de clădire în continuarea clădirii existente în suprafaţă construită desfăşurată de 501 mp, din care 378 mp reprezintă suprafaţa parterului, iar 123 mp suprafaţa demisolului. În cadrul proiectului se vor achiziţiona inclusiv un aparat de radiologie, un computer tomograf şi un ecograf cu aplicaţii cardio.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.