Dacian Cioloș a vorbit despre „tătucul” Aradului din ultimii 16 ani, infrastructură și ce vrea USR PLUS să facă (P)

  de Andreea Daniela B. | 12 September 2020, 2:13 PM | Politikos

  0

  Astăzi, începând cu ora 09.00 a avut loc o conferință de presă unde a fost prezent și Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS. Ce care a luat prima dată cuvântul a fost Octavian Iercan, copreședinte USR PLUS Arad. Acesta a spus câteva cuvinte despre viziunea sa asupra Aradului din prezent.

  „Am câteva principii care m-au făcut să intru în politică. Printre acestea se află și responsabilizarea oamenilor politici față de administrație, profesionalismul și faptul că am observat că administrațiile locale nu iubesc locul de unde provin. Aceștia nu înțeleg că este nevoie de resurse umane. La Arad se vede foarte bine lipsa resurselor umane. Oamenii de calitate pleacă din orașul nostru și rămânem cu o mică parte dintre aceștia. Ne dorim o schimbare, o vom porni noi, dar avem nevoie de o comunitate în spatele nostru”.

  În continuare a vorbit Dacian Cioloș care a făcut o prezentare a ceea ce înseamnă Aradului. El se arată nemulțumit de cele întâmplate în ultimii 30 de ani și consideră că orașul nostru nu a ajuns încă acolo unde îi este locul.

  „Aradul nu este exact imaginea pe care am vrea să o proiectăm, imaginea pe care vrem să o vadă lumea când intră în țară și nu este mereu amintirea cea mai plăcută pentru cei care ies din țară. Acest lucru este rezultatul a 30 de ani de potențială evoluție în care partidele de la conducere au avut timp să demonstreze ce pot să facă. Aici la Arad, 16 ani e timpul în care se puteau face lucruri dar, din păcate, în aceștia 16 ani nu s-au întâmplat lucruri care să dea o identitate Aradului și să-l evidențializeze. Aceste alegeri sunt esențiale pentru că ele pot să fie momentul unei schimbări”.

  Despre cum se fac lucrurile și ”tătucul” Aradului din ultimii 16 ani

  „Aradul nu are nevoie de o schimbare a oamenilor, ci de un moment de schimbare a felului în care se fac lucrurile. Să ieșim din abordarea aceasta baronială unde cineva vine și se instalează pe un scaun și nu mai pleacă timp de 16 ani în care împarte lumină și binecuvântări în stânga și în dreapta și unge urmașii.

  Exemplul cel mai bun este dezbaterea de acum câteva zile în care candidatul la primărie nu și-a făcut prezența și nu a avut curajul celorlați candidați,  în locul lui mergând tătucul care l-a uns. Acestea reflectă un mod de abordare pe care Aradul l-a avut până acum”.

  Aradul a evoluat, dar nu prea

  „Sunt lucruri care au și evoluat în Arad, dar nu au evoluat pentru că a fost ajutat Aradul să meargă în față, ci datorită mediului anteprenorial, a organizațiilor neguvernamentale și a oamenilor cu dinamism care au împins Aradul în față.

  După 27 septembrie trebuie să scăpăm de impostură, de hoție și corupția care s-a instalat în administația din România. Obiectivul este să facem o breșă, să venim cu transparență, să informatizăm, să digitalizăm și să venim cu echipe adevărate pentru că viitorul României nu mai trebuie să stea în niște tătuci. Noi venim cu o echipă și un alt mod de abordare și venim cu o viziune. România trebuie să-și mobilizeze resursele ca să nu mai plece din țară și are nevoie să se folosească inclusiv de fondurile europene care ar putea duce România departe”.

  Adrian Wiener a urmat la microfon și a spus care sunt planurile lor de viitor, a sa ca și primar al Aradului, dar și a întregii echipe USR Arad. Acesta speră că arădenii vor avea încredere în ei și că se vor lupta pentru schimbarea pe care o merită.

  „Am venit în  fața dumneavoastră să vă cerem încrederea. Nu ofacem în numele nostru, ci în numele valorilor și a principiilor. România are nevoie de o schimbare. Prioritatea zero a țării este să își schimbe clasa politică. România nu poate să se schimbe decât cu reforma clasei politice. Afirm cu responsabilitate că USR PLUS este această alternativă a schimbării fundamentale. Am intrat în politică pentru că este nevoie de noi”.

  Aradul, orașul șanselor ratate

  „Aradul este un exemplu de șanse ratate la nesfârșit. Se depopuleaă și este un oraș din ce în ce mai gri. Tinerii pleacă, spitalul arată cum arată și cetatea este ca și acum 50 de ani, ștrandul fiind doar o umbră a ceea ce a fost în anii 90. Identitatea Aradului este din ce în ce mai ștearsă”.

  Răzvan Anghel, candidat la președinția Consiliului Județean Arad a continuat discursul și a reamintit faptul că infratructura este punctul cel mai important de pe lista lor de lucruri pe care speră să reușească să le schimbe.

  „Eu și echipa mea am apărut din acei oameni sătui de cheltuieli fără rost făcut de administrația publică. Noi suntem cei care știm că județul nostru poate să prospere. Proiectul nostru a fost gândit de oameni cu experiență și conține zece puncte. Voi reaminti că printre ele se numără cel legat de infrastructura rutieră pentru că aceasta este cea mai mare problemă a județului nostru. Ne-am săturat de drumuri care se repară anul și se strică după șase luni de la darea în folosință. Ne-am săturat de lucrări de întreținere fictive făcute din banii arădenilor. Ne propunem să aducem performanță în consiliul județean. Scopul nostru final este un județ prosper, modern și ușor de străbătut”.

  Spre finalul conferinței a vorbit și Oana Toma, cea care candidează la poziția de primar al orașului Sântana. Notar public de meserie, aceasta vrea să se implice în viața politică pentru că vrea neapărat o schimbare în ceea ce privește clasa politică ce se află la putere.

  „Am decis să mă implic în politică pentru că este cazul ca Aradul să aibă oameni noi care să poată schimba vechea clasă politică, oameni care să schimbe jocul și care să fie capabili să acceseze fondurile europene. Fără fonduri europene este dificil să dotăm spitale, să modernizăm școli, să implementăm programe pentru mediu, să scoatem agricultura din situația în care se află acum și să dezvoltăm infrasctructura. Noi suntem cei care putem aduce această schimbare și care ne bazăm pe accesarea fondurilor europene. Noi vă vom putea demonstra că după patru ani de mandat imposibilul devine posibil și vorbele nu rămân doar promisiuni ci se transformă în fapte concrete”.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.