joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Dacă sunteți la mare în concediu, atenție la metoda „ziarul”! Un nou mod prin care vi se pot fura bunurile pe litoralul românesc

  de - | 26 iunie 2021, 4:48 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  „Accidentul” şi „pomana” au concurenţă pe litoral. Poliţia atrage atenţia asupra metodei „ziarul”, modalitatea prin care sunt furaţi turiştii de pe litoral. Pe lângă vechile metode „accidentul” şi „pomana”, au apărut alte metode de înşelăciune, transmite Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Constanţa.

  O metodă de furt, utilizată pe litoral, este cea la care se foloseşte un ziar. Având în vedere sezonul estival, aglomeraţia şi numărul mare de turişti veniţi în vacanţă, pentru prevenirea acestui tip de infracţiune, poliţiştii atrag atenţia asupra modului în care ar putea acţiona persoanele care comit astfel de fapte.

  „Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenţiei victimei. De obicei, cei care săvârşesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă şi au pe masă telefonul mobil sau portofelul. În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informaţie, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul şi se face nevăzut”, explică poliţiştii.

  În scopul prevenirii acestui gen de infracţiuni, IPJ Constanţa recomandă turiştilor să nu fie tentaţi de produsele oferite de vânzătorii voiajori. Totodată, să fie atenţi la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spaţiu public

  Citeste mai mult: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.