Cursurile de instruire „Responsabil GDPR” continuă la Camera de Comerț

    de Special Arad | 23 iulie 2019, 4:48 PM | Știri Arad | Topic special

    0

    S-au dat deja primele sancțiuni pentru nerespectarea protecției datelor cu caracter personal!

    Datorită interesului crescut pentru cursul de Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) vine în sprijinul companiilor și instituțiilor publice prin organizarea unui CURS DE INSTRUIRE.

    De altfel, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat primele sancțiuni în România:

    •  UniCredit Bank primeşte prima amendă GDPR în România

    •  A doua amendă GDPR din România vizează domeniul turismului

    •  A treia amendă GDPR surprinde pe toată lumea

    Cursul va avea loc în 4 septembrie 2019, în interval orar 9:30 – 17:00, la sediul CCIA Arad (str. Cloșca nr. 5).

    La finalul acestui curs, toţi participanţii vor primi un certificat de participare emis de CCIA Arad și Asociația pentru Management Strategic și Lobby.

    Cursul se adresează atât responsabililor cu protecția datelor, cât și personalului care prelucrează date cu caracter personal la nivelul operatorului (specialiști din departamentul de resurse umane, din zona protecției muncii, departamentelor de contabilitate, juridic, marketing, vânzări și comerț online, medici, notari, contabili autorizați, funcționarii publici din entitățile unde se eliberează și, după caz, prelucrează documente de identitate sau alte date cu caracter personal).

    Aceste tipuri de instructaj trebuie realizate cel puţin o dată pe an, la nivelul operatorilor care prelucrează date cu caracter personal, mai ales dacă aceștia prelucrează date sensibile. De asemenea, cursul vine în sprijinul responsabililor cu protecția datelor printr-o abordare interdisciplinară, bazată pe numeroase exemple.

    Instructajul oferă cursanților oportunitatea de a identifica împreună cu trainer-ul soluții concrete ale unor probleme cu care personalul care prelucrează date cu caracter personal s-a întâlnit ori se întâlnește în activitatea sa.

    Tematica:

    – Aspecte legislative esențiale incidente în materia protecției prelucrării datelor cu caracter personal.

    – Principii și situații de prelucrare a datelor cu caracter personal.

    – Consimțământul persoanei ale cărei date se prelucrează.

    – Riscuri juridice, fizice și informatice incidente în materia prelucrării datelor cu caracter personal.

    – Prelucrarea jurnalistică sau în interes public a datelor cu caracter personal. Publicarea datelor cu caracter personal.

    – Transferurile datelor cu caracter personal.

    – Accesul la informațiile de interes public și protecția datelor cu caracter personal.

    – Rolul politicii de protecție a datelor cu caracter personal.

    – Implementarea măsurilor de securitate a prelucrării datelor cu caracter personal la nivelul operatorului.

    – Particularități ale managementului inovativ în materia protecției datelor cu caracter personal.

    – Studii de caz.

    Înscrieri şi relaţii suplimentare la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad – Centrul de Formare Profesională, prof. Carmen Crişan, [email protected], +40730 188 299.

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    7 + 5 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.