joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Curajul Mihaelei transpus atât de personal în cuvinte, fără inhibiții, cu trăiri intense, decepții și bucurii, în Jurnalul lui M (55 Foto)

  Pe Mihaela Livia Popa, „MLP” cum o numește Alexandru Ilarion, directorul editurii „Noul Scrib”, am întâlnit-o ultima dată tot la o lansare de carte, a unei alte Mihaela… Mimi, Mihaela Giurgiu, lansa acum o lună și jumătate cartea de poezii „Ascultă-ți tăcerea…”, iar prietena ei Mihaela Livia Popa a moderat evenimentul.

  Ascultă-ți tăcerea…” este o carte care a apărut oarecum și din vina Mihaelei Livia Popa, Mimi dedicându-i câteva poezii care apoi au fost puse într-o carte. De data aceasta, cea care a scris a fost chiar Mihaela Livia Popa. Atunci era 26 februarie, acum cifra s-a înjumătățit, a fost 13. Mihaela Livia Popa a ales să își lanseze cartea „Jurnalul lui M” tocmai într-o zi de 13, chiar vineri 13, arătând că nu are nici superstiții, nici inhibiții ci, dimpotrivă, are curaj în a-și scrie poveștile, trăirile, gândurile, în definitiv viața. „MLP” scrie, pur și simplu scrie. Poezii, proză, tot ceea ce îi vine, iar „Jurnalul lui M” este cea mai personală carte a sa, o carte scrisă la vârsta de 40 de ani despre care Mihaela spune că: „de ce nu am ține un jurnal acum, că suntem niște copii mai mari așa la 40 de ani?” Cartea arată ca o broșură, conține aproximativ 70 de pagini în care Mihaela îmbină realitatea pe care o trăiește zilnic cu o doză de ficțiune. Este o carte despre dragoste, despre fluturi în stomac, despre bucurii și decepții, despre plecări și reveniri, despre despărțiri și iubire, despre orgasm mental și fizic, despre toate stările prin care trecem atunci când ne îndrăgostim sau îl pierdem pe omul drag. Așa cum am scris, cartea Mihaelei este și o probă de curaj, sau cum altfel să numim faptul că și-a spus povestea până în cele mai intime trăiri ale sale?

  Pe Mihaela Livia Popa o cunosc demult, dar cel mai des am întâlnit-o în ultimul an, tocmai perioada în care i s-a născut acest copilaș literar „Jurnalul lui M”. Mihaela este altfel, exact ca și titulatura revistei pe care o conduce, „Altfel”, este introvertită și extrovertită în același timp, este acel gen de om care își trăiește fiecare clipă la maxim, este foarte profundă iar aceasta se vede perfect în cuvintele pe care le-a înșirat în cartea lansată vineri, 13 aprilie.

  Coperta conține un… tatuaj. Apare litera D lângă M, care formează un acronim cu A și R care vor fi la rândul lor alăturate literelor L și P din titlurilor următoarelor două cărți. Acest „DAR” are o semnificație importantă pentru Mihaela și face referire la persoanele care au ajutat-o descopere iubirea și prezentul.

  IMG 1242

  „Am zis că poate cândva, cineva se va regăsi în unele din situațiile trăite, va învăța să treacă mai ușor peste decepții, percepții greșite și va înțelege că viața merită trăită filă cu filă ca într-un mare jurnal al Universului” (Mihaela Livia Popa)

  Cei prezenți în sala festivă de la Consiliul Județean au avut parte de moment de lectură ale actriței Oana Seran Secară, Alinei Andrieș, de momente muzicale alături de Elena Unc, Anastasia Maria Salomie și Adrian Petcu și o mini expoziție de pictură a micutei aniversate Iasmina Jichici care, în timpul sesiunii de autografe a susținut și un mini recital la orgă. Scriitorul Daniel Ioan Țole și Georgiana Bighescu, cunoscută mai ales pentru activitățile ei numeroase în domeniul voluntariatului, au vorbit despre Mihaela și au vorbit despre copilărie sau fericire.

  Moderatorul evenimentului a fost Mariana Tofan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.