miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum va fi vremea în următoare perioadă

  de - | 18 aprilie 2022, 11:35 AM | Naţional

  0

  Temperaturile vor fi scăzute în toată ţară pe parcursul următoarelor două săptămâni, 18 aprilie – 1 mai, cu temperaturi oscilante şi probabilitate crescută de apariţie a precipitaţiilor, reiese din prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

  În Banat, în perioada 18 – 20 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18 – 19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 – 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16 – 18, în medie. Minima nu va depăşi un grad, la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului este de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 – 20 aprilie şi din nou în intervalul 22 – 30 aprilie.

  În Crişana, vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10 – 11 grade. După data de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte spre valori medii ale maximelor de 17 – 18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 – 27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul intervalului. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, temperatura va fi între -1 şi 0 grade, în primele trei nopţi, după care va creşte până spre 8 grade, pe 26 aprilie. În perioada 27 aprilie – 1 mai, media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, dar şi în intervalul 22 aprilie – 1 mai.

  În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8 – 9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va creşte treptat şi va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie, după care vremea se va răci, astfel încât până la sfârşitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie. Media minimelor, în primele două nopţi, se va situa în jurul valorii de -4 grade, dar va creşte până spre 4 – 5 grade, în 26 aprilie. Ulterior, media minimelor va scădea până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a două grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie şi în intervalul 24 aprilie – 1 mai.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.