Cum va fi vremea în luna decembrie. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale

  de Special Arad | 3 December 2022, 9:06 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Sâmbătă, 3 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, dar cu precădere în cele vestice şi nord-vestice.

  În regiunile sudice şi estice vremea va fi închisă şi pe alocuri vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie şi condiţii de ceaţă. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar şi local, mai ales dimineaţa şi noaptea, cu nori joşi stratiformi şi ceaţă, iar probabilitatea de ploaie redusă. La munte înnorările vor fi temporare şi pe suprafeţe mici se vor semnala precipitaţii slabe mixte. Izolat vor fi condiţii de polei”, a anunțat ANM.

  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, iar noaptea şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 5 şi 5 grade Celsius.

  La București, vremea va fi în continuare închisă şi trecător vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 2 grade Celsius. Trecător se poate forma ceaţã.

  ANM a emis prognoza pentru Crăciun şi Revelion. Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

  În săptămâna 5 – 12 decembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale

  În săptămâna 12 – 19 decembrie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru, a anunțat ANM.

   În săptămâna 19 – 26 decembrie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

  În săptămâna 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023 mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  Sursa: ANMH

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.