Cum va fi VREMEA de PAȘTI

  de Special Arad | 17 April 2014, 10:58 PM | Naţional | Știri Arad

  0

  Există semnalul că temperaturile de Paşti vor fi ca cele de Florii, cum spune şi tradiţia”, spus Georgescu, citată de Stirileprotv.ro. Asta înseamnă, practic, că vom avea un Paşte ploios.

  CRIŞANA.VREMEA DE PASTE 2014. Începând cu data de 18 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată. Astfel, valorile termice diurne se vor încadra, în medie, între 18 şi 21 de grade. Evoluţia mediei minimelor nocturne este asemănătoare: de la 5 grade în Săptămâna Mare urmează o scădere cu aproximativ 4 grade, apoi o creştere uşoară până la valori normale, adică 6…8 grade. În perioada 14 şi 22 aprilie va ploua, posibil mai însemnat cantitativ la începutul intervalului. În celelalte zile probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai redusă.

  BANAT. VREMEA DE PASTE 2014. Începând cu data de 18 aprilie, temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat, spre o medie de 20 de grade. Acelaşi parcurs îl vor avea şi minimele termice nocturne, care, după o scădere bruscă la începutul intervalului, până la o medie de 2…3 grade, vor  reveni treptat la valori normale pentru a treia decadă a lunii aprilie, adică în jurul a 8 grade. Sunt posibile ploi slabe de scurtă durată în fiecare zi a intervalului, însă în perioada 16-19 aprilie, izolat, cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

  Vremea de vineri și sâmbătă în țară

  ÎN ŢARĂ (vineri): Cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării. Cantităţile de apă cumulate vor fi de 15…20 l/mp şi izolat peste 25 l/mp, în cursul zilei în Oltenia, Muntenia şi zona Carpaţilor de Curbură, iar noaptea în Moldova şi în vestul şi nordul Olteniei. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, pe spaţii restrânse va ploua slab şi sunt posibile descărcări electrice. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor atinge la rafală 55. ..60 km/h, iar în zona Carpaţilor Orientali vor depăşi 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13…14 grade în Oltenia, în sudul Banatului şi pe litoral şi 22 de grade în Maramureş, iar cele minime se vor situa între 6 şi 11 grade.

  ÎN ŢARĂ (sâmbătă): În vestul, sud-vestul şi centrul ţării vremea se va răci, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi ziua. Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere în jumătatea de est a teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa între 9…10 grade în Oltenia şi 19…20 de grade în Maramureş. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiuni.

  sursa: Gandul.info

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.