miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum va fi vremea de Crăciun și în perioada imediat următoare

  de - | 22 decembrie 2019, 2:30 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  În intervalul menționat, va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.
       Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.
        În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

  ANM a anunțat ce se întâmplă cu vremea de Crăciun

  După 25 decembrie, blocajul anticiclonic care afectează estul și sud-estul Europei va devia toate depresiunile atlantice către nordul extrem al Europei. Asta înseamnă că estul și sud-estul Europei, inclusiv România, vor fi afectat de un frig care, spunem noi, s-a lăsat mult așteptat. Ninsorile își vor face simțită prezența, în cantități semnificative, la munte. Este posibil să avem parte de surprize și în alte zone din țară. Specialiștii meteo anunță că în Ajun și în primele două zile ale Crăciunului s-ar putea ca precipitațiile să se extindă dincolo de zonele montane și submontane.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.