sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum va fi vremea de Crăciun și de Anul Nou în zona Banat-Crișana. Prognoza meteo pe două săptămâni

  de Special Arad | 19 decembrie 2017, 9:28 AM | Știri Arad | Topic special

  1

  Meteorologii anunță că în această săptămână vremea va fi mai rece în toată țara, dar apoi temperaturile vor fi în creștere. Pentru finalul anului sunt prognozate și precipitații sub formă de ninsoare, în mai multe regiuni ale țării.

  Prognoza meteo pentru intervalul 18 – 31 decembrie, emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), indică faptul că nu va ninge de Crăciun, în majoritatea regiunilor. Însă, de Anul Nou, zăpada își va face simțită prezența în mai multe zone ale țării.

  BANAT

  Pe parcursul primei săptămâni, se va menține o vreme relativ rece, cu valori termice ușor mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, maxime de 0…3 grade C și minime de -6…-2 grade C, în medie regională.

  În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu medii de 4…9 grade C
  ziua și -2…2 grade C noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere a valorilor termice.

  Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător și lapoviță sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitații, ploi și lapoviță la început, apoi ninsoare.

  CRIŞANA

  În prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai mici decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de 0…3 grade C și minime de -6…-3 grade C, mediat pe regiune.

  În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, cu medii de 4…8 grade C ziua și -2…2 grade C noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere din nou a valorilor termice.

  Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător și lapoviță sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. La sfârșitul anului se estimează o probabilitate relativ mare pentru precipitații, predominant ploi și lapoviță la început, apoi ninsoare.

  screencapture-weather-weather-tenday-arad

  Sursa: Vocea.biz, Weather.com

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.