vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cum să ne bucurăm copiii? Alina a reușit, a pus pasiunea înaintea indolenței. Privește-i să le vezi bucuria (Foto)

  de Lucian Dănilă | 29 mai 2018, 5:25 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  De câte ori nu ați auzit povești că băiatul prietenului, sau nepoata colegei nu învață nimic la grădiniță, nu îi duce educatoarea niciunde, nu le arată nimic și practic copiii sunt trimiși acolo doar pentru a face parte dintr-un sistem de învățământ neperformant și a nu sta acasă?

  Tocmai pentru că sunt și cazuri ca cel rezumat mai sus este necesar uneori să dăm, cu nume și prenume, cu activități, exemple dintre cele mai bune, exemple de educatoare care își dedică majoritatea timpului pentru a-i bucura pe copii, pentru a-i învăța, pentru a-i educa.

  Una dintre aceste educatoare este Alina Rarinca, după titulatură profesor învățământ preșcolar la Grădinița PN nr. 11 Arad, grupa mică A, structură a Grădiniței PJ PP „Căsuța Piticilor” Arad, director prof. Paula Măgulean. Mai pe scurt, Alina este educatoare la grupa mică la grădinița de pe strada Renașterii din Micălaca, cea de lângă biserica ortodocsă.

  Nu se plictisește și nici nu este indolentă. Își ia copiii și îi duce singură la tot felul de activități, ceea ce îi face pe părinți să exclame:

  „Alina este extraordinară! Fetița mea o adoră. Chiar și când îi duce pe copii la vreo activitate își asumă totul. Ea merge singură cu ei sau maxim cu un ajutor, nu ne cară pe noi părinții peste tot pentru a avea grijă fiecare de copilul lui. Eu cred că așa trebuie să fie o educatoare…”

  Zilele trecute, Alina a fost inițiatoarea activității pe care a numit-o „Viața la fermă”, fiind vorba despre o vizită cu cei mici la Wagner Arad. Nu s-a oprit aici, urmând „Ne jucam, ne distrăm cu Dr. REY”, activitate constând în jocuri pentru stimulare verbala prin muzica, traseu motricitate, jocuri pentru creșterea stimei de sine (partener psiholog Camelia Ghelghel).

  „Miniomul de știință” a fost un alt program în care copiii s-au simțit foarte bine, făcând experimente magice pentru a vedea și intelege copiii cât de… magică, exact cum este intitulată acțiunea, este știința (partener Asociatia Magic Puppet Cluj – invitat Ruști Silviu).

  Poate cel mai mult le-a plăcut excursia la Căsoaia. Aici au fost și părinții, partener fiind Silviu Laza de la Centrul Cultural Județean Arad. Au fost și celebrele personaje de desen animat, Miki și Minie, dar nu numai. Bucuria celor mici, vorba reclamei, neprețuită.

  Cât de greu credeți că a fost să inițieze și să participe la toate aceste activități? Oricât ar fi de greu, oricât de dificil ar părea să duci poate de una singură copiii la fermă, în excursie, la diferite jocuri, bucuria și zâmbetul lor șterge orice efort, te umple de energie și de bucuria de a lucra cu ei. Și chiar s-a văzut bucuria pe chipurile lor. Vedeți în galeria foto.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.