joi, 28 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cum să alegeți cușca pentru câine pentru animalul dvs. de companie

  de - | 21 februarie 2023, 3:29 PM | Advertorial

  0

  Există o mulțime de modele de cușcă pentru câine pe piață în zilele noastre și poate fi o provocare să decideți care este cea mai potrivită pentru animalul dvs. de companie. Cel mai important factor de care trebuie să țineți cont este mărimea câinelui dumneavoastră. Asigurați-vă că căsuța este suficient de mare pentru ca cățelul dvs. să se ridice în picioare, să se întoarcă și să se întindă confortabil. Luați în considerare dimensiunea lor și asigurați-vă că structura are spațiu pentru ca ei să stea drept și să se întindă cu ușurință înainte de a face orice achiziție.

  Dacă locuiți într-o zonă cu condiții meteorologice extreme, veți dori să vă asigurați că cușca pentru câine este bine izolată și poate rezista la ploaie, vânt puternic sau ninsori abundente. O căsuță durabilă și ușor de asamblat este tot ce aveți nevoie pentru climatele mai temperate.

  Ce factori trebuie luați în considerare atunci când alegeți o cușcă pentru câine

  Atunci când alegeți o cușcă pentru catelul dvs, există câțiva factori pe care va trebui să îi luați în considerare. Cel mai important este dimensiunea – trebuie să vă asigurați că adăpostul este suficient de mare pentru ca cățelul dvs. să se ridice în picioare, să se întoarcă și să se întindă confortabil.

  Este esențial să cumpărați o căsuță pentru câini care să aibă dimensiunea potrivită. Cumpărarea dimensiunii potrivite va face ca animalul dvs. de companie să se simtă mai confortabil și mai sigur și va ajuta la menținerea căldurii animalului dvs. de companie în lunile reci.

  La fel ca în cazul multor hăinuțe pentru căței, o cușcă pentru câine de dimensiuni adecvate îi va oferi cățelului dvs. suficient spațiu pentru a intra, a se întoarce și a se întinde confortabil, fără a fi atât de mare încât să sacrifice retenția căldurii corporale. Pentru a determina de ce dimensiune aveți nevoie, ar trebui să începeți prin a vă măsura cățelul.

  Pentru a măsura dimensiunea câinelui dumneavoastră, va trebui să îi măsurați înălțimea, înălțimea umerilor și lungimea. Pentru înălțime, măsurați de la sol până în vârful capului lor. Pentru înălțimea umerilor, măsurați de la sol până în partea superioară a umerilor lor. Iar pentru lungime, măsurați de la nas până la baza cozii.

  Înălțimea ușii ar trebui să fie de aproximativ 80% din înălțimea umerilor câinelui dumneavoastră. În acest fel, cățelul poate trece cu ușurință prin ușă fără să se aplece prea mult. Cu toate acestea, asigurați-vă că ușa nu este prea mare, deoarece aceasta ar putea lăsa să iasă multă căldură din cușca dumneavoastră.

  Ar trebui să faceți casa câinelui dvs. cu aproximativ 25% mai lungă decât lungimea câinelui și cu 10% mai lungă decât lungimea câinelui dvs. pentru lățime. Acest lucru se datorează faptului că, de obicei, câinii sunt cu aproximativ 25% mai lungi decât sunt largi. Pentru a calcula lungimea, înmulțiți lungimea câinelui dvs. de la vârful nasului până la baza cozii cu 1,25. Pentru lățime, măsurați lungimea câinelui dumneavoastră de la vârful nasului până la baza cozii și înmulțițiți-o cu 1,1.

  Înălțimea unei căsuțe pentru câini ar trebui să fie cu aproximativ 25% mai înaltă decât înălțimea câinelui dumneavoastră. Cumpărarea unei căsuțe prea înalte poate îngreuna păstrarea căldurii pe vreme rece. Pentru a găsi cea mai bună înălțime pentru casa câinelui dumneavoastră, înmulțiți înălțimea cu 1,25 și 1,5, iar acest lucru vă va oferi o înălțime minimă și maximă bună pentru casa animalului dumneavoastră de companie.

  Care sunt diferitele tipuri de cușcă pentru câine disponibile?

  Există câteva tipuri diferite de căsuțe pentru câini disponibile pe piață, fiecare cu propriul set de argumente pro și contra.

  Cușcă din lemn pentru câini

  Cel mai popular tip este cușca tradițională din lemn pentru câini. Adăposturile din lemn sunt de obicei cea mai accesibilă opțiune, oferind o bună izolare împotriva climei. Cu toate acestea, ele pot fi dificil de curățat și pot să nu dureze la fel de mult ca alte tipuri de cușcă pentru câine.

  Cușcă din plastic pentru câini

  O altă opțiune populară este o cușcă pentru câine din plastic. Plasticul este adesea mai ușor și mai ușor de curățat decât căsuțele din lemn, dar nu oferă la fel de multă izolație.

  Cușcă izolată pentru câini

  Ultimul tip de casă pentru câini este o cușcă izolată. Casele izolate pentru câini sunt cea mai scumpă opțiune, dar oferă cea mai bună protecție împotriva elementelor. O casă izolată este o alegere bună dacă locuiți într-un climat cu temperaturi extreme de cald sau de frig.

  Ce cușcă pentru câine este cea mai bună pentru animalul dvs. de companie?

  Cea mai bună casă pentru cățelul dumneavoastră depinde de câțiva factori, inclusiv de mărime, rasă și climă. O casă izolată este cea mai bună alegere dacă locuiți într-un climat cu temperaturi extreme. Una din plastic poate fi cea mai bună opțiune dacă aveți un câine de talie mică. Iar dacă aveți un câine mare sau unul cu blană lungă, o căsuță din lemn este o alegere bună.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.