joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum poți primi 2 milioane de euro? Cea mai simplă modalitate de a deveni eligibil…

  de - | 21 decembrie 2018, 9:04 AM | Naţional

  0

  Cea mai simplă modalitate de a deveni eligibili pentru accesarea de fonduri europene este înfiinţarea unui PFA. Această formă de organizare este mult mai convenabilă decât înfiinţarea unei firme, datorită costurilor reduse şi procedurilor de înfiinţare mai simple. În general, înfiinţarea unui PFA (Persoană Fizică Autorizată) durează aproximativ două săptămâni.

  În cazul unui PFA, cheltuielile de administrare sunt mult mai mici decât în cazul unei societăţi comerciale, numărul declaraţiilor fiscale care trebuie depuse este unul redus, iar persoana care dobândeşte statutul de PFA îşi poate ţine singură contabilitatea.

  Pentru a înfiinţa un PFA, solicitantul trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Persoana în cauză trebuie să fi împlinit deja vârsta de 18 ani, să aibă calificarea şi experienţa profesională de a desfăşura activităţile pentru care solicită autorizaţia, să nu fie condamnată pentru infracţiuni de ordin financiar şi să îndeplinească normele sanitare, sanitar-veterinare, protecţiei mediului, protecţiei mediului şi apărării împotriva incendiilor.

  Pentru dobândirea statutului de PFA sunt necesare următoarele documente: cererea de înregistrare în original; dovada verificării disponibilităţii şi rezervării firmei în original; carte de identitate sau paşaport; documente care să ateste dreptul de folosinţă asupra sediului sau asupra punctelor de lucru; aviz pentru schimbarea destinaţiei imobilelor colective cu regim de locuinţă (dacă este cazul); specimen de semnătură al persoanei fizice autorizate; informaţiile din cazierul fiscal; declaraţie pe proprie răspundere prin care solicitantul îşi asumă că îndeplineşte toate condiţiile legale de funcţionare.

  CITEȘTE MAI DEPARTE CU CLICK AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.