Cum la alții se poate? Oradea dispune, de marți, de un autobuz decapotabil pentru turiști. La Arad s-a scos din circuit „Săgeata Verde”, fiindcă nu avem turiști

  de Andrei Fuliaș | 15 august 2018, 9:37 AM | Regional | Topic special

  0

  Conducerea societăţii de transport în comun din Oradea a prezentat, marţi, primul autobuz achiziţionat special pentru turişti. Este vorba despre un Iveco Mago 2, decapotabil, fabricat în 2008. Autobuzul a circulat până de curând prin Oslo, anunță ebihoreanul.ro.

  La prezentare au participat directorul general al OTL, Viorel Pop, şi directorul tehnic Adrian Revnic.

  “Autobuzul va circula prin oraş pentru turişti. Traseul va ajunge pe la principalele obiective turistice din Oradea, biserici, muzee, clădiri importante. Sperăm să-l putem pune în circulaţie peste două săptămâni”, a declarat Viorel Pop, înainte de a invita jurnaliştii la un tur cu autobuzul decapotabil.

  Potrivit directorului, preţul turului nu a fost stabilit încă, urmând să fie stabilit împreună cu reprezentanţii Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune.

  Autobuzul Iveco Mago 2 ar putea face şase ture complete pe zi, prin oraş. De asemenea, la cerere, acesta ar putea fi pus la dispoziţia unor grupuri de turişti şi seara sau noaptea.

  Autobuzul turistic are 33 de locuri, plus încă unul pentru ghid. Fiecare scaun este dotat cu mufă pentru căşti şi cu posibilitatea de a asculta descrierile obiectivelor turistice în patru limbi. De asemenea, are un sistem de sonorizare cu şase boxe.

  Investiţia OTL în autobuz a fost de 67.000 euro.

  La Arad e invers

  În timp ce vecinii noștri au tot mai mulți turiști și introduc noi facilități pentru aceștia, Aradul se zbate în aceeași mediocritate din ultimii ani. Câți turiști vizitează zilnic Aradul? Nu știm și probabil nu știe nimeni. Poate îi vedeți dumneavoastră pe străzile orașului, că noi nu. Și autoritățile locale confirmă lipsa lor, deoarece „Săgeata Verde”, vagonul care atrăgea turiști anul trecut, este tras pe „tușă” în depourile CTP, din lipsă de „cerere”. Până la urmă nici nu-i de mirare că Aradul nu are turiști. Ce să vadă aici? Să vadă cum cad fațadele clădirilor istorice? Să vadă cum prin oraș se plimbă vaci, porci, cai, șobolani și alte cele? Eventual putem anunța că avem cea mai mare grădină zoologică din lume, una care se întinde pe întreg teritoriul unui municipiu reședință de județ.

   

  Sursa: ebihoreanul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.