Cum copiază elevii chinezi la examene. Dispozitive incredibile, desprinse parcă din filmele cu James Bond

  de Special Arad | 17 iunie 2014, 11:03 AM | Internaţional

  0

  Zeci de elevi chinezi au fost reţinuţi după ce au fost prinşi copiind la examenele naţionale, cu ajutorul unor dispozitive performante.

  Poliţia a confiscat echipament folosit de adolescenţi să trişeze, printre care perechi de ochelari sau stilouri ce au camere video în miniatură, scrie EVZ.ro.

  Dispozitivele par scoase dintr-un film de James Bond, notează publicaţia “Business Insider”. Presa locală din China a publicat imagini cu dispozitivele de copiat confiscate de poliţişti în ultimele săptămâni. Aproximativ 40 de elevi au fost prinşi copiind la testele naţionale.

  “Elevii trişează în orice ţară din lume, însă în China fenomenul este exagerat. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru şi nu va fi nici ultima”, a declarat Yong Zhao, de la University of Oregon’s College of Education.

  Aproximativ 9,4 milioane de absolvenţii de liceu au susţinut sămbătă şi duminica trecută un examen extrem de dificil, cunoscut sub numele de Gaokao.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.