Cum arată testele grilă de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, care au fost retrase din mediul online de către Ministerul Educației

  de - | 1 noiembrie 2018, 8:20 AM | Educaţie | Naţional

  0

  Ministerul Educaţiei a publicat miercuri după-amiază modele de subiecte pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019, cu teste grilă nou-introduse pentru elevii care dau examen anul acesta. În cursul serii, le-a retras. Le puteți viziona aici și aici

  Președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, a declarat pentru Edupedu.ro că reprezentanții ministerului l-au invitat pentru vineri la discuții la Minister, împreună cu sindicatele din educație și cu reprezentanții elevilor, pe acest subiect.

  Nu e prima dată când Ministerul ia în calcul testele grilă pentru examenele naționale.

  În anul 2003, subiectele de BAC au fost integral sub formă de test grilă, dar Ministerul Educației a abandonat imediat modelul acela de examen.

  Proporția întrebărilor grilă a fost redusă, însă, anul urmator, iar în timp ele au fost abandonate. Ministerul Educației nu a spus care au fost problemele din 2003 de au scos testele grilă, și nici acum nu au prezentat vreun studiu de impact care să fundamenteze decizia de a reveni la ele.

   

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.