Cum arată proiectul grupului de investitori care au dorit să preia UTA?

  de Lucian Dănilă | 17 June 2022, 7:48 PM | Sport | Topic special

  3

  S-a tot discutat în ultimele zile despre criza de la UTA după ce Alexandru Meszar a blocat negocierile cu grupul de investitori format din Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudi Vizental. O mare parte dintre suporterii grupării arădene a reacționat, dar mulți dintre ei se întrebau și de ce nu a fost prezentat niciodată un proiect al celor patru oameni de afaceri.

  Proiectul nu a fost prezentat public pentru că în acest caz lucrurile nu funcționează precum în politică, așa cum se face în campaniile electorale. Cei patru oameni de afaceri au prezentat acest proiect lui Alexandru Meszar dar și reprezentanților Suporter Club UTA la negocieri, adică lui Dan Proca și Claudiu Negru.

  Astăzi, Dan Proca, președintele SCU, a prezentat acest proiect în cadrul conferinței de presă la care au participat reprezentanții Suporter Club UTA, Dan Proca, Claudiu Negru și Colin Mesz.

  MAI JOS VĂ PREZENTĂM PROIECTUL:

  1. Proiectul UTA – NextGen își doreste sa stabilizeze si sa reformeze clubul pe termen lung, pentru generatia urmatoare precum si sa creeze cadrul necesar pentru creșterea si dezvoltarea următoarei generatii de fotbalisti ai Aradului.

  Pe langa cele doua obiective dorim creearea unui club solid financiar si ca baza materiala, care sa poata face performanta.

  Durata de implementare pentru faza 1 a proiectului este de 5 ani de zile, in care se vor intampla urmatoarele

  An 1+2 – stabilizarea financiara a clubului prin achitarea tuturor datoriilor, reformarea totala organgramei prin identificarea pe fiecare pozitie a unor oameni competenti demararea lucrarilor la baza materiala – Centru integrat de pregatire cu minim 4 terenuri de antrenament, sala de mese, conditii de recuperare, cabinet medical, sala forta etc. Marketizarea clubului, pregatirea unui sistem performant de scouting si transferuri, crearea echipei UTA 2 (Liga3) pentru a roda atat tinerii din academie cat si jucatori de perspectiva, romani sau straini. Obectiv sportiv – minim 6-8 sau playoff.

  Budget – 6.5 mil euro/anual

  An 3+4 – Valorificarea imaginii clubului, cresterea substantiala a incasarilor din marketing, implementarea unor programe de loializare a fanilor astfel incat UTA sa devina club REGIONAL, profitand de faptul ca orase precum Timisoara, Oradea, Deva etc – nu au fotbal de prima liga sau stadioane moderne. Aceast demers de club regional nu vizeaza doar fan-base-ul (cu accent pe copii – crestem o generatie de utisti la Timisoara/Oradea), ci si exploatarea potentialului economic al Regiunii de Vest, a doua cea mai dezvoltata zona dupa Bucuresti. Finalizarea Centrului de pregatire, promovare UTA2 in Liga2, integrarea unor jucatori formati de club in prima echipa, primele rezultate ale programului de scouting.

  Schimbarea formei juridice in SA.

  Obiectiv sportiv – playoff si participare in Cupe Europene

  Budget – 7.5-8 mil euro/anual

  Anul 5 – Ajungerea la maturitate a implementarii primilor 4 ani de program, club solid, stabil financiar cu organigrama stabila, un fan base si un potential de marketing exploatat la maxim. Obiective sportive – castigarea campionatului, participarea in Cupele Europene

  Budget – 8-9 milioane euro

  Un al doilea obiectiv principal – deschiderea clubului catre aradeni, la modul real, prin implementarea unui program gen “socios” prin care toti aradeni vor putea participa activ la viata echipei. Inca din Anul 2 al proiectului se va implementa la un nivel incipient, urmand ca din Anul3+4, odata cu schimbarea formei juridice in SA, acesti “socios”vor deveni actionari ai clubului. Pe langa latura de atasament, acest program are menirea sa aduca un aport important de capital in club.

  Reorganizare

  Motive

  – Majorarea veniturilor printr-un management și marketing mai eficient

  – Asigurarea lichidităților

  – Obiective sportive mai îndrăznețe

  Forma

  – Rămâne ONG, club sportiv (asociație) de drept privat

  – Asociații (conform sugestiilor din partea autorităților locale):

   Grupul nou: 3 membri

   Asociații actuali (club): 3 membri

   Autoritățile locale: 3 membri

   Reprezentant SCU: 1 membru

  – Forul conducător: Consiliu Director (votat de asociați)

  Condiții financiare

  Pentru ieșire –intrare în asociație nu se solicită nici o sumă de bani.

  Noii asociați vor achita datoriile către persoanele fizice angajate de președintele Voinea pentru club, până la data încheierii tranzacției de modificare a asociației.

  AFC UTA Arad se obligă să returneze datoriile angajate de club sub formă de creditare, evidențiate în actele contabile ale asociației, până la data de 31.08.2022.

  AFC UTA Arad se obligă ca până la data de 31.08.2022 să înlocuiască garanțiile angajate de club sub formă de ipotecă de CS ATLETICO Arad pentru AFC UTA Arad în favoarea ANAF.

  Identificarea unei soluții de reglementare și clarificare a colaborării între AFC UTA Arad și Afront Mediatech cu garantarea ieșirii din colaborare a SC Inter Sport SRL Arad prin achitarea facturilor emise de societate către Afront Mediatech, până la data de 31.08.2022.

  Diverse

  Meszar Alexandru și Voinea Florian înainte de încheierea tranzacției vor prezenta noului grup de asociați o situație financiară, juridică și sportivă (debite, credite, solduri, contracte etc.)

  În cazul în care pe parcursul următorului an va fi identificată o datorie a clubului către terți, angajată înainte de tranzacție și nemenționată în situația prezentată, Meszar

  Alexandru și Voinea Florian se obligă să achite aceste datorii.

  Meszar Alexandru după încheierea tranzacției nu va mai participa la activitatea clubului (rămânând în club persoane cu expertiză care pot asigura continuitatea activității).

  Confidențialitate

  Toate părțile acestei tranzacții semnează un angajament de confidențialitate privind toate detaliile financiare ale tranzacției.

  MEMORANDUM

  Motive

  – Majorarea veniturilor printr-un management și marketing mai eficient

  – Asigurarea lichidităților pentru activitatea curenta a clubului

  – Obiective sportive mai îndrăznețe

  Forma

  Forma de organizare va fi ONG, club sportiv (asociație) de drept privat.

  Grupul nou

  Adunarea Generala – 5 – membri (Simion Apreutese, Catalin Juncan, Radu Buda, Daniel Proca (SCU), reprezentant primărie)

  Cenzor: Florian Voinea

  Consiliu Director – 5 membrii – Simion Apreutese, Catalin Juncan, Daniel Proca, Rudolf Vizental, Marius Grada

  Condiții financiare

  1. Noii asociați vor achita datoriile către persoanele fizice angajate de președintele Voinea pentru club, conform ofertei date in scris de către Alexandru Meszar in data de 29 Aprilie 2021 in valoare de €179,300 până la data încheierii tranzacției de modificare a asociației.

  2. AFC UTA Arad se obligă să returneze datoriile angajate de club sub formă de creditare către Atletico Arad, evidențiate în actele contabile ale asociației, in modul următor – 10% din fiecare transa de drepturi TV încasata si 20% din fiecare transfer efectuat. Daca in acest mod creditarea nu se închide pana la 31 decembrie 2022, asociații își iau angajamentul sa suporte diferența de plata

  3. Identificarea unei soluții de reglementare și clarificare a colaborării între AFC UTA Arad și Afront Mediatech cu garantarea ieșirii din colaborare a SC Inter Sport SRL Arad prin achitarea facturilor emise de societate către Afront Mediatech, până la data de 31Decembrie 2022.

  4. Actuala conducere a AFC UTA Arad se obliga sa aducă la 0 soldul de casa

  5. AFC UTA Arad se obligă ca până la data de 31 Decembrie 2022 să înlocuiască garanțiile angajate de club sub formă de ipotecă de CS ATLETICO Arad pentru AFC UTA Arad în favoarea ANAF.

  6. După încheierea tranzacției, Alexandru Meszar se obliga sa rămână in club si sa activeze din punct de vedere sportiv si administrativ cel puțin in sezonul competițional 2022/2023, durata care poate fi prelungita cu acordul parților.

  Diverse

  Meszar Alexandru și Voinea Florian – înainte de încheierea tranzacției vor prezenta noului grup de asociați o situație financiară, juridică și sportivă (debite, credite, solduri, contracte etc.) În cazul în care pe parcursul următorului sezon competițional (pana la 15 iunie 2023) va fi identificată o datorie a clubului către terți, angajată înainte de tranzacție și nemenționată în situația prezentată, Meszar Alexandru și Voinea Florian se obligă să achite aceste datorii din surse proprii.

  Din momentul semnării actualului memorandum, înțelegerea rămâne valabila si nu mai poate suferi modificări pana la momentul cooptării noilor membrii in Asociație.

  De asemenea, toate deciziile administrative si sportive (transferuri de jucători, semnarea unor contracte precum si orice alta activitatea de natura sa angajeze juridic si/sau financiar clubul) vor fi luate de noii membrii care urmează sa fie cooptați sau de persoana desemnata de aceștia. Orice decizie angajanta luata cu nerespectarea acestei prevederi ii va fi imputabila in totalitate lui Meszar Alexandru.

  Odată cu semnarea acestui memorandum, pârțile pot anunța public înțelegerea si își iau angajamentul sa acționeze cu celeritate pentru finalizarea procedurii de cooptare a noilor membrii in Asociație.

  Arad, 10.06.2022

  Simion Apreutese                                                                             Meszar Alexandru

  Cătălin Juncan                                                                                  Florian Voinea

  Rudolf Vizental

  Marius Grada

  Dan Proca

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cu tot respectul fata de cei patru investitori dar in afara de dl Simi Apreotesei parțial de CATALIN Juncan care sunt potenți financiar pe dl Vizental nu îl cunosc deci nu ma pot pronunța , Marius Grada nu cred ca are bani sa între in așa hora mare! Publicitate pe numele UTA! As vrea sa preia UTA! Atenție domnilor fotbalul este un sac fără fund!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.