duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum arăta Aradul în secolul al XVIII-lea?

  de Adriana Barbu | 4 martie 2023, 11:39 AM | Altădată | Știri Arad

  3

  Vrei să călătoreşti în timp, prin Aradul secolului al XVIII-lea? Acum totul este posibil. Eşti pasionat de geografie, de istorie, de hărţi, de cum arătau diferite locuri în alte secole, mai îndepărtate? Atunci poţi intra cu încredere aici, pe acest link, care îi oferă o perspectivă inedită asupra Europei și Țările Române în secolul al XVIII-lea. Este vorba de o hartă interactivă care-ți permite să dai zoom pe Țările Române de la final de secol XVIII, ba chiar îţi oferă posibilitatea să te poţi duce până la Arad, pentru a afla cum au fost el cartografiat de austrieci. Îţi poţi căuta prin intermediul acestei hărţi satul, comuna, orașul favorit. Poţi să te şochezi cât de mic era Aradul acum peste 200 de ani, dar poţi să te minunezi şi de dezvoltarea de care s-au bucurat unele imperii, din care am fost şi noi parte.

  Aradul pare, pe această minunată hartă istorică, un cătun cu câteva sute de case şi mult spaţiu verde.

  Harta interactivă pusă la dispoziţia tuturor celor care vor să călătorească în trecut aparţine celor de la Digitheca Arcanum/ Arcanum Adatbazis KFT, pe pagina lor fiind postate zeci de hărţi pentru pasionaţii de istorie. Ba mai mult, pe site găseşti cele mai importante tipărituri din trecut, ziare, enciclopedii, cărţi, jurnale ştiinţifice.

  Potrivit companiei, baza de date în continuă expansiune a Arcanum Digitheca include reviste științifice și profesionale, ziare săptămânale și zilnice, enciclopedii și colecții de cărți tematice, sub motto-ul „digitalizing is our passion”.

  ADT este prezentată, de asemenea, ca „cea mai mare și în continuă expansiune bază de date periodice digitale din Ungaria”. Cei interesaţi pot căuta pe milioane de pagini și pot răsfoiți gratuit întregul cuprins, în timp ce abonaţii pot vedea documentele întregi.

  30 de ani de experienţă, 30 de milioane de pagini digitalizate și publicate, infrastructură de ultimă generaţie şi o plimbare prin istoria oraşului tău.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.