Cum arăta Aradul în secolul al XVIII-lea?

Vrei să călătoreşti în timp, prin Aradul secolului al XVIII-lea? Acum totul este posibil. Eşti pasionat de geografie, de istorie, de hărţi, de cum arătau diferite locuri în alte secole, mai îndepărtate? Atunci poţi intra cu încredere aici, pe acest link, care îi oferă o perspectivă inedită asupra Europei și Țările Române în secolul al XVIII-lea. Este vorba de o hartă interactivă care-ți permite să dai zoom pe Țările Române de la final de secol XVIII, ba chiar îţi oferă posibilitatea să te poţi duce până la Arad, pentru a afla cum au fost el cartografiat de austrieci. Îţi poţi căuta prin intermediul acestei hărţi satul, comuna, orașul favorit. Poţi să te şochezi cât de mic era Aradul acum peste 200 de ani, dar poţi să te minunezi şi de dezvoltarea de care s-au bucurat unele imperii, din care am fost şi noi parte.
Aradul pare, pe această minunată hartă istorică, un cătun cu câteva sute de case şi mult spaţiu verde.
Harta interactivă pusă la dispoziţia tuturor celor care vor să călătorească în trecut aparţine celor de la Digitheca Arcanum/ Arcanum Adatbazis KFT, pe pagina lor fiind postate zeci de hărţi pentru pasionaţii de istorie. Ba mai mult, pe site găseşti cele mai importante tipărituri din trecut, ziare, enciclopedii, cărţi, jurnale ştiinţifice.
Potrivit companiei, baza de date în continuă expansiune a Arcanum Digitheca include reviste științifice și profesionale, ziare săptămânale și zilnice, enciclopedii și colecții de cărți tematice, sub motto-ul „digitalizing is our passion”.
ADT este prezentată, de asemenea, ca „cea mai mare și în continuă expansiune bază de date periodice digitale din Ungaria”. Cei interesaţi pot căuta pe milioane de pagini și pot răsfoiți gratuit întregul cuprins, în timp ce abonaţii pot vedea documentele întregi.
30 de ani de experienţă, 30 de milioane de pagini digitalizate și publicate, infrastructură de ultimă generaţie şi o plimbare prin istoria oraşului tău.
Comentariile portalului
A început campania electorala?
Ar fii extraordinar să avem și noi o statuie al Regelui Mihai. Regele eliberează România . |Călare gonește un tanc rusesc T 60 de pe teritoriul Sfânt al Ță (...)
Poate ar trebui sa cunoastem cat a fost parandaratul,se vrbeste de circa 10%,deconturile ar trebui supravegheate si corelate cu stadiul lucrarilor,poate vom avea un raspuns,sau vor avea (...)