vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cum „a prins” o firmă care vindea cafea și țigări un contract de 50 de milioane de lei pentru măști. Șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, pusă sub acuzare de DNA

  de - | 5 mai 2022, 1:58 PM | Naţional

  0

  Șefa Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate a fost pusă sub acuzare pentru abuz în serviciu pentru una dintre primele achiziții făcute de statul român la începutul pandemiei de COVID-19. Este vorba despre un contract în valoare de 50 de milioane de lei, acordat unei firme care înainte de pandemie vindea cafea și țigări. 

  DNA a anunțat, joi, că a dispus efectuarea urmăririi penale față de Nagy Cornelia, la data faptelor și în prezent președinte al Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) și Hohan Mădălina Ioana, consilier de achiziții publice în cadrul aceleiași instituții publice.

  Cele două sunt acuzate de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite.

  În cauză s-a mai dispus efectuarea urmăririi penale față de SC Romwine&Coffe SRL și față de alte persoane administratori de societăți comerciale, acuzați de trafic de influență, spălarea banilor, infracțiuni de fals și înșelăciune.

  „În prezenta cauză penală se desfășoară cercetări cu privire la modalitatea presupus nelegală în care, în cursul anului 2020, la începutul pandemiei de COVID-19, a fost încheiat un contract cadru de achiziții publice de măști de protecție, în valoare de peste 50 de milioane lei”, a precizat DNA, într-un comunicat.

  Procurorii au indicii că Nagy Cornelia și Hohan Mădălina Ioana, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin încălcarea legislației, ar fi semnat în cursul lunii martie 2020, un acord cadru între instituția pe care o reprezentau și SC Romwine&Coffe SRL privind achiziția a 1.750.000 măști de protecție.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.