marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cu poliția în casă, un maghiar a tăiat butelia cu flexul! A murit el și un polițist, iar alți unsprezece sunt răniți

  de - | 22 septembrie 2023, 6:14 PM | Internaţional

  3

  A tăiat o butelie de gaz cu flexul și s-a aruncat în aer, când polițiștii au intrat peste el. „Bombardierul” maghiar și un ofițer au murit, iar alți 11 au fost răniți!

  Ofițerii de la unitatea maghiară antitero TEK au luat cu asalt, miercuri, 20 septembrie, o casă de la marginea orașului Esztergom, 40 de kilometri nord-vest de Budapesta, unde se ascundea un interlop. Bărbatul s-a aruncat în aer, după ce a tăiat o butelie de gaz cu flexul. În deflagrație au murit „bombardierul” și un polițist, 11 agenți au fost răniți, dintre care trei sunt în stare gravă, relatează Blikk.

  „La 14.20 după-amiaza, membrii unității de operațiuni au înconjurat clădirea, o casă de weekend din cărămidă și lemn. Bărbatul a ieșit pe terasă când l-a sunat poliția, dar, apoi, a refuzat să mai coopereze cu negociatorul. Am așteptat 4 ore și jumătate. Era agresiv, dar ordinul era să-l scoatem în viață”, a declarat János Hajdu, directorul general al TEK. Până la urmă, pentru că se așternea înserarea, ofițerii TEK au trecut prin poartă sub acoperirea unui vehicul blindat și au pătruns în clădire, scrie libertatea.ro.

  Imediat ce ușa a fost deschisă, bărbatul a fost văzut tăind butelia de gaz cu un flex. „Veniți după mine, nu mă voi da bătut așa ușor”, ar fi strigat el. Explozia care a urmat a fost devastatoare. Ofițerii au fost aruncați la 8-10 metri de suflu, mulți au fost prinși printre resturi, unii au căzut într-un mic iaz din apropiere. Medicii au salvat oamenii din apă, pompierii au căutat răniții printre ruine. Bărbatul urmărit și un agent au murit. Dintre ceilalți 11 răniți, cinci au suferit răni ușoare și trei sunt în stare gravă.

  „Sunt coaste rupte, fracturi de piramidă nazală, pierderea dinților”, a explicat oficialul TEK. „Măsura a fost legală, am respectat toate protocoalele, am proceda la fel și mâine. Nimeni nu se aștepta la flex, scânteile au produs deflagrația”, a mai spus Hajdu.

  Citește și:

  Accident groaznic cu șase camioane și alte mașini pe autostrada M1 din Ungaria, lângă Budapesta! Sunt 36 de victime

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.