duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cu mațele pe câmp! Cetățeni inconștienți sacrifică porcii și aruncă resturile pe câmp! Riscul pestei porcine apare și în zona Șicula

  de Mihai Todoca | 2 septembrie 2019, 9:59 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Pentru unii arădeni, se pare că toate campaniile de informare a Direcției Sanitar Veterinare cu privire la pesta porcină, și chiar pesta porcină depistată!, au rămas fără ecou. Imaginile cu oamenii de la Nădab care și-au văzut munca de peste an aruncată la coș, adică sacrificată, urcată în buldozer și îngropată, nu au reușit, pe alți semeni din Șicula și Chereluș, să îi sperie. De ce? În primul rând pentru sănătatea lor, iar în al doilea rând pentru a stopa răspândirea virusului pestei porcine care decimează de luni aceste animale.

  Se pare că cetățeni din diferite zone ale județului și-au sacrificat porcii și au aruncat intestinele pe câmp, în zona comunei Șicula, în satul Chereluș și în satul Șicula. Noi am primit fotografiile de la cineva din zonă.

  Și în acest caz vorbim de inconștiență și nepăsare deoarece așa cum ne-a spus și șeful Direcție Sanitar Veterinare din Arad, Viorel Agud: „În cazul în care intestinele respective sunt infestate cu virusul pestei porcine, sigur că acestea reprezintă un pericol în răspândirea virusului”. Am întrebat și la Primăria Șicula , dacă au fost cumva cazuri de pestă porcină, dar ni s-a comunicat că nu au fost, în timp ce șeful DSV ne-a spus că a fost o suspiciune de un caz, dar că nu s-a confirmat.

  Dacă lucrurile continuă așa, iar oamenii din zonă nu sunt conștienți, nu ar fi o surpriză ca utilajele care îngroapă porcii sacrificați la Nădab, să se „oprească” și la Șicula sau Chereluș.

  Indiferent de motivație, tragem un semnal de alarmă, facem un apel la civilizație și rugăm cetățenii să ia în considerare riscurile la care se supun, în primul rând pe ei, dar în aceeași măsură și animalele pe care le dețin.

  69332426 891636511194251 1655748311090462720 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.