Cu ei ne mândrim: sunt „excelenții oficiali” ai Aradului în 2014!

  de Raluca Medeleanu | 22 august 2014, 2:03 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Ședinţă Festivă la Consiliul Local Municipal, astăzi, la ora 10 dimineața. S-au decernat premiile de excelență, prin care au fost apreciați cetățenii care au avut o contribuție deosebită la dezvoltarea și promovarea orașului.

  La eveniment au fost invitate oficialitățile reprezentante ale orașelor înfrățite, și anume Pecs și Gyula din Ungaria (cu care Aradul are o colaborare de 10, respectiv 20 de ani), Zdrenjanin din Serbia (colaborare de 12 ani) și, nu în ultimul rând, capitala Cehiei, Praga (cu a cărui sector nr.5, Aradul s-a înfrățit chiar de curând).

  Premiile au fost decernate cu ocazia împlinirii a 180 de ani de când Aradul a devenit oraș liber regesc iar cei premiați au fost, după cum urmează:

  Șandor Ștefan – Titlul „Pro Urbe”, oferit post mortem, pentru promovarea și conservarea patrimoniului arhitectural (punerea în valoare a clădirilor considerate monument istoric)

  Ștefan Oroian – Titlul de „Excelență” pentru activitatea desfășurată în domeniul artelor vizuale. Acesta este și membru de onoare al Uniunii Artiștilor Plastici din România

  Virgil Jireghie – Titlul de „Excelență” pentru promovarea tradițiilor arădene de-a lungul carierei sale în domeniul artelor vizuale. Printre altele, a fost și fondatorul primului post de televiziune din Arad.

  Erno Vadasz – Titlul de „Excelență” pentru activitatea desfășurată în domeniul sportului școlar. El a înființat prima școală de baschet din Arad, a fost antrenor secund la UTA, iar în 1999 i s-a decernat și premiul „Floarea de Colț” pentru activitatea sa.

  Andrei Jigău – Titlul de „Excelență” pentru activitatea sa în domeniul sportiv. Halterofilul a câștigat de-a lungul timpului 33 de medalii europene și mondiale

  Mircea Potocean – Titlul de „Excelență” pentru activitatea sa din domeniul educațional. Fostul director al Colegiului Național „Moise Nicoară” (2007-2013) a realizat cel mai mare proiect pentru sistemul învățământului românesc și a reabilitat clădirea Colegiului arădean.

  Tiberiu Țiganu – Titlul de „Excelență” pentru activitatea sa în domeniul literaturii sportive. A publicat 18 lucrări valoroase în care a prezentat istoria sporturilor arădene.

  Lars T. Gareberg – Titlul de „Excelență” pentru activitatea de sprijin pe care a oferit-o de-a lungul timpului în serviciul comunitar.

  Constantin Călinescu – Diplomă de Onoare pentru contribuția sa în dezvoltarea învățământului  sportiv arădean. A construit un club școlar recunoscut în toată România, care, pe perioada de 12 ani a activității sale, s-a mândrit cu 33 de copii, care au câștigat fiecare locul I la competițiile de nivel național.

  Nicolae Blaga – Titlul de „Excelență” pentru activitatea sa în domeniul afacerilor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.