duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Cu copilul în brațe, a amenințat că își dă foc pe platoul Primăriei Arad! Polițiștii locali au reușit să îl încătușeze înainte să se întâmple o nenorocire

  de Special Arad | 13 ianuarie 2023, 3:22 PM | Știri Arad | Topic special

  1

  În data de 13.01.2023, în jurul orei 09:00, un echipaj de ordine publică din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad a intervenit în vederea restabilirii stării de normalitate pe domeniul public, în urma situației create pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad de un individ care amenința că își dă foc.

  Respectivul ținea în brațe un copil în vârstă de 2 ani în brațe și își exprima nemulțumirea față de răspunsul primit în această dimineață, la solicitarea de acordare a unei locuințe adresată administrației locale.

  I.V.C., în vârstă de 42 de ani, cu antecedente penale concretizate în executarea a 16 ani de închisoare – conform propriilor afirmații – are domiciliul înscris în actul de identitate în municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.

  Respectivul a fost plecat în Anglia împreună cu concubina și cu copilul lor. S.A., în vârstă de 33 ani, are domiciliul înscris în actul de identitate provizoriu, în municipiul Arad, dar în fapt locuia până la plecarea la Londra împreună cu bărbatul și copilul pe strada Mărului, într-o locuință improvizată. Deși deplasarea în capitala Marii Britanii ar fi survenit cu avionul, odată ajunși acolo și-au asigurat subzistența timp de un an, ocupându-se cu colectarea de fier vechi de pe străzi.

  După întoarcerea în țară cu autocarul, împreună cu fiul în vârstă de 2 ani și cu al doilea abia născut, au locuit la o rudă, locuința improvizată de pe strada Mărului fiind desființată. În urma certurilor frecvente cu gazdele, au fost dați afară din casă, iar femeia și copiii au solicitat sprijinul mamei acesteia, care deține în calitate de chiriaș o locuință socială. I.V.C. a rămas pe străzi.

  În acest context, manifestările turbulente ale bărbatului, survenite în fața primăriei, în dimineața acestei zile, s-au produs pe fondul consumului de alcool, în cursul orelor anterioare.

  Polițiștii locali au reușit să ia copilul din brațele tatălui care amenința că se sinucide și să-l încredințeze mamei, l-au încătușat pe individ și l-au condus la sediu, în vederea identificării.

  Femeia și cei doi copii au fost conduși la centrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad dedicat îngrijirii mamelor cu copii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Marea problema este de ce nu se pot repartiza locuinte provizorii si indruma acesti cetateni spre un mijloc de existenta?Exista locuinte goale de zeci de ani(cu sutele)in fondul recons.Chiar si privatii care au construit blocuri unde exista un grad mic de ocupare,nu cred ca nu le pot inchiria celor care isi fac resurse.Partea cu alcoolul nu este relevant cand nu se stie ca este cauza sau efectul situatiei sociale a cetateanului.In actualul sistem social nu avem cadere sa judecam situatii de criza.Cum spunea un prelat:daca dau un pachet cu mancare unui sarac,sunt considerat sfant.Dar daca intreb de ce sunt oameni saraci imi spun ca sunt comunist.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.