Cu copacii cheliți, Aradul se află pe podiumul scurgerii banilor publici către spațiile verzi

  de Special Arad | 14 aprilie 2014, 12:53 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Presa centrală a prezentat situaţia cheltuielilor pe anul 2014 pentru amenajarea spaţiilor verzi în 19 oraşe din România, sugerând că parte din banii alocați se întorc în „conturile” partidelor din care provin primarii respectivelor localități, fiind folosiți în campania electorală. Jurnaliștii de la Gândul au făcut un top al banilor care se cheltuie cu spațiile verzi, pe primul loc fiind Bucureştiul, urmat de Alba-Iulia, ARAD, Bacău, Bistriţa, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Deva, Drobeta Turnu-Severin, Hunedoara, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara şi Vaslui.

  Potrivit datelor analizate de jurnaliștii de la Gândul, cei mai mulţi bani pentru plante ornamentale au fost alocaţi la Bucureşti, unde autorităţile chletuie 33,6 milioane de lei. După Capitală, urmează oraşul Buzău – 8,6 milioane de lei, Arad – 7,5 milioane de lei, Alba Iulia – 5 milioane de lei, Braşov- 1,5 milioane de lei,  Ploieşti – 880.000 de lei.

  Bugetul este mai mare decât în 2013, când Primăria din Arad a alocat 6,7 milioane de lei, din care a cheltuit 4,6 milioane de lei. Contractele de servicii au fost câştigate de patru firme specializate: SC Green City Andliv SRL, SC Gospodărirea Comunală SA (sub autoritatea Primăriei), SC Rogera SRL şi asociaţia SC Universul Verde & Ottoni Vivali Italianurseries SRL.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.