joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cu clăbucile-n jacuzzi, așteptându-și condamnarea, Nicu vrea să fie Moț

  de - | 28 august 2015, 8:12 AM | Pamflet | Topic special

  1

  Sper că ați observat că l-am mai lăsat în pace pe Ioțcu de când a fost arestat în jacuzzi. N-avea rost să-l mai necăjim și noi după toate câte a pățit, săracul: i-au fost luate cele 10.000 de petale de trandafiri plantați în fața casei, a fost răpit brutal din sânul nevestei – și știe tot Aradul că îi este tare greu să se despartă de doamna Rodica (săru’ mâna, doamnă) și nici nu se despărțea de dânsa decât pentru scurtele momente când mai preda lecții de tot felul unor fetișcane de prin Consiliul județean sau când era prins (urât cuvânt, dom’le, nu-l mai folosesc în asociere cu oameni dintr-ăștia, celebri și cinstiți, ca Nicu), deci era ocupat cu…ikebana (sau cum să-i spunem altfel activității de culegere sistematizată a petalelor de euroi din teritoriu pentru a fi aranjate, frumos, în tufele de trandafiri din fața casei?). Deci, ce să-l mai necăjim și noi? Are el, săracu’, destule pe cap și chiar mai jos de cap. Să nu credeți că-i este ușor. După atâtea săptămâni de scris literatură, încercând diverse genuri – ba declarații, ba denunțuri – ai văzut, Nicule, că nu-i așa ușor cu scrisul cum ne tot spuneai? – după atâtea lupte de idei în Agora Popa Șapcă dotată cu dușuri unde multe conștiințe vânjoase așteaptă confruntarea cu clăbucile  (ei, haideți că Nicu merită să inventăm un feminin pentru el!) noilor talente scriitoricești, deci după atâtea chestii grele, dar cu care începea să se obișnuiască, acum să se vadă obligat să zacă toată ziulica în jacuzzi. Singur, fără ikebana, fără clăbuci, fără idei, doar cu doamna Rodica (săru’ mâna, doamnă)… Nașpa.

  De-aia ne-am și zis: hai, dom’le, să-l lăsăm în pace pe Nicu și să ne amintim de un prieten apropiat lui, tot un corifeu politic local, pe nume Moț, primar uitat de Dumnezeu în post în comuna Zărand…, tot vânător pasionat (ce pasiune, frate, la aleșii ăștia, să omoare animale fără apărare…) și tot amator de euroi primiți la plic. Parcă ar fi frați, nu amici – să nu-mi spuneți acum că nu erau în același partid, deci nu puteau fi amici, că nu ține…, singura doctrină la care se închină ăștia, ca la icoane este banul! Nu știm dacă amicul ăsta cu moț a fost tot fochist la CET ca Nicu și colegul de șpăgărie, Nedelciu, dar știm sigur că, prins fiind în flagrant cu un plic full de euro (tot vreo 10 mii, frăție!) în parcarea Mall-ului din Oradea, a aruncat spurcoiul de euroi printre mașinile din parcare. Și-apoi, a spus că nu știe ce-i cu banii ăia… Exact ca și Nicu cel iubitor de trandafiri mai ceva ca Rilke (Nicule, ăsta n-a fost manelist, ci poet, dar aveți, totuși, ceva comun: nu-i plăcea Wagner și știu că nici ție nu-ți place, de-aia asculți „Generalul”). Acum mai ziceți că ăștia doi nu-s ca frații…

  Ziceam, deci, să-l lăsăm pe Nicu în pace să se pregătească pentru Liga Campionilor, că poate-l prinde meciul fără condiție fizică și se trezește cu vreo 5 – 6 ani cu executare. Mai bine să ne amintim de Moț, care a trecut cu brio de preliminarii, a trecut și de recursul din grupe, iar la Curtea de Apel din Oradea s-a ales cu trofeul competiției: 2 ani cu suspendare și cu posibilitatea de a-și continua mandatul de primar. Pe cuvânt că asta i-a fost sentința aplicată de judecătorii de la CA Oradea! Prins în flagrant cu 10.000 de euro mită și condamnat să fie primar în continuare! Băi, vă dați seama ce pățea Moț ăsta dacă ar fi fost medic sau profesor cu o șpagă dintr-asta? Dar, mai ales, probabil, vă gândiți la șpaga imensă pe care a dat-o Moț către CAO? Așa am crezut și eu până am aflat adevărul. Deci, n-a dat nicio șpagă. Le-a dat de lucru ălora de la CAO, le-a atribuit contractul de curățenie a parcării de la Mall și nu le-a cerut nicio șpagă pentru atribuirea asta. Minune că n-a cerut șpagă? Nu, semn de îndreptare, așa că merita trofeul cu suspendare și condamnare la primărie (am auzit că i-a părut rău când a auzit că după curățenia din parcare s-au adunat mai mult de 10000 de euro, semn că nu doar el…, dar nu mai putea da înapoi, că doar se îndreptase…).

  Bun, am promis să-l lăsăm în pace pe Nicu, dar nu putem să nu-l sfăutim să ia aminte la experiența pretenarului Moț. Nu de alta, dar mai că ne-am încumetăm să pariem că și Nicu va primi un premiu de maxim 2 ani, cu coroniță suspendată…

  P.Pașcu

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.